Isparta'da 47 yaşındaki Hanım Polat, eşinin Rusya'ya çalışmaya gitmesinin ardından aile bütçesine katkı olması için 6 yıl önce Ramazan ayında davul çalmaya başladığını söyledi. Her yıl Ramazan ayında belediye tarafından açılan sınava katılarak, sahurda davul çalma hakkını elde ettiğini anlatan Polat, "Eşim Rusya'dan geldi. O da bu yıl Işıkkent Mahallesi'nde davul çalmaya başladı. Ben kendi görev alanım olan mahallede davul çalıyorum. İlk yıllarda sahurda çalmakta çeşitli sıkıntılar yaşadım ancak artık bu sıkıntıları yaşamıyorum" dedi. 

Sahurda davul çalmaktan artık korkmadığını belirten Polat, şöyle konuştu: "Ispartalılar da beni görünce destekliyor, alkışlıyorlar. Hatta kadın olmamdan dolayı bir kaç fazla mani söylettiriyorlar. Kadınlardan da olumlu destek alıyorum. İşimi seviyorum. Kimseden olumsuz bir davranış görmedim. Gece karşıma köpek falan çıkarsa da tokmağımla kovalıyorum."
Kadın olmasından dolayı davul çalmasının artık yadırganmadığını söyleyen Hanım Polat, ileriki yıllarda kadın davulcuların sayısının artacağına inandığını belirtti.