İzmir"de görev yaptığı banka şubesinde 12 müşterinin hesaplarında değişiklik yaparak 700 bin lirayı büyü bozdurmak için falcı bir kadına verdiği iddia edilen bankacı ile 3 sanık tahliye edildi, 2 sanık beraat etti.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına, bankacı Figen Ş., Birgül C., Mustafa B. ve Recep C., tutuksuz yargılanan Ramazan Kadir Ç. ve Murat B. ile avukatları katıldı.

Sanık Figen Ş., 2008 yılının eylül ayında erkek arkadaşının kendisini terk etmesi üzerine kız arkadaşının yönlendirmesiyle muskacıya gittiğini belirterek, "Sanıklardan muskacı Birgül C. kahve falıma baktı. Falda haç işareti çıkınca bana papaz büyüsü yapıldığını söyledi. Bunu bozması için ona ilk olarak bin 500 lira verdim" dedi.

Büyünün bozulması için Selçuk Meryem Ana Kilisesi"ndeki papaza gittiğini, başarı sağlayamayınca Birgül C"ye 4 bin 500 lira daha verdiğini ifade eden bankacı, falcının kendisini her gün iş çıkışı yanına çağırdığını, 6 cini olduğunu, karnını şişirerek bunları içerisinde sakladığını söyleyip doğa üstü güçleri olduğuna inandırdığını söyledi.

"KORKTUĞUM İÇİN ZİMMETİME PARA GEÇİRDİM, AMA PARAYA EL SÜRMEDİM"

Figen Ş., falcının daha sonra kendisini cinleriyle sık sık tehdit ederek para istediğini, çocuğuna ve ailesine zarar vereceği korkusuyla hesapları yüksek olan müşterilerin hesaplarında değişiklik yaptığını kaydetti:

"İstemeden bankanın parasını başkalarının menfaati için zimmetime geçirdim, bunu kabul ediyorum ancak bu paranın bir kuruşunu kullanmadım" diyen bankacı, tüm bu işlemleri Birgül C."nin talimatıyla yaptığını belirtti.

Figen Ş., mahkemenin adaletine sığındığını belirterek, tutukluluğuna son verilmesini istedi.

"HİPNOZ GÜCÜM OLSAYDI, BUNU MAHKEMEYE DE YAPARDIM"

Sanık Birgül C. da 11 aydır büyüyle suçlandığını belirterek, "Hipnoz yaptığım söyleniyor. Böyle bir gücüm olsaydı bu hipnozu mahkemeye yapar, burada tutuklu olarak bulunmazdım. Kimseye büyü de yapmadım, fal da bakmadım. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum" diye konuştu.

Diğer sanıklar da üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, Figen Ş. hakkında "zimmete para geçirme" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası verirken "zimmete aracılık" suçundan Birgül C."u 6 yıl 3 ay, Ramazan Kadir Ç."yi ve Mustafa B."yi 3"er yıl 45"er gün hapis cezasına çarptırarak tahliye etti.

Murat B. ve Recep C."nin beraatine karar veren mahkeme heyeti, bankanın zararı olan 700 bin liranın Figen Ş. ve Birgül C."den alınıp bankaya verilmesini kararlaştırdı.