Galatasaray'da 3. görev dönemine başlayan Fatih Terim, 7 sezon aradan sonra tekrar göreve dönerken, sarı-kırmızılı takımın maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yaptığı 2003-2004 sezonunda son maçına bu statta çıkmıştı. 
 
Galatasaray taraftarlarının karşısına ligde en son, 2003-2004 sezonu 26. haftasındaki Çaykur Rizespor maçında çıkan Fatih Terim, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 2-1 mağlubiyetle tamamlanan bu müsabakanın ardından görevi bıraktı ve yerine Gheorghe Hagi getirildi. Yarın, bu kez Atatürk Olimpiyat Stadı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a konuk olacak sarı-kırmızılı ekipte Fatih Terim, bıraktığı yerden ligde 3. dönemine start verecek. 
 
-2 bin 731 gün sonra- 
 
Fatih Terim, İstanbul Büyükşehir Belediyespor müsabakasında Galatasaray taraftarıyla 7 yılı aşkın bir sürenin ardından ligde yeniden hasret giderecek. 
 
Tecrübeli teknik adam, toplam 2 bin 731 gün sonra Galatasaray takımıyla lig müsabakasında yer alacak. 
 
Terim, 3. kez başına geçtiği Galatasaray takımıyla geçmiş sezonlarda 197. lig maçına çıkmıştı.
 
Galatasaray'ın hazırlık maçları karnesi
 
Spor Toto Süper Lig'de yeni sezon için iddialı bir kadro kuran Galatasaray, hazırlıkları çerçevesinde 11 maç yaparken, bu karşılaşmalardan 6 galibiyet, 2 beraberlik, 3 mağlubiyet aldı. 
 
Sarı-kırmızılılar, Real Madrid, Inter, Liverpool, Olympiakos, Twente gibi güçlü ekiplerin yanı sıra, Almanya 3. Lig ekibi Unterhaching, Almanya Bölgesel Lig takımı Türkiyem Berlinspor, Spor Toto 2. Lig ekipleri Akhisar Belediyespor, Pendikspor ve Eyüpspor, Spor Toto 3. Lig'den İstanbulspor ile karşılaştı. 
 
Güçlü rakiplerinden Real Madrid, Olympiakos ve Twente'ye yenilen ''Cim Bom'', Liverpool'u yenip, Inter ile de berabere kaldı. 
 
-Golcü Baros- 
 
Oynadığı 11 hazırlık maçında toplam 21 gol kaydeden Galatasaray'da en golcü futbolcu 5 gol atan Milan Baros oldu. 
 
Baros'u 3 golle Samsunspor'a kiralık olarak gönderilen Anıl Dilaver izlerken, Johan Elmander de 2 kez rakip ağları havalandırdı. 
 
Sarı-kırmızılı takımda Serkan Kurtuluş, Okan Derici, Kazım Kazım, Selçuk İnan, Felipe Melo, Bilal Özhan, Bogdan Stancu, Emannuel Eboue, Tomas Ujfalusi, İsmail Berk Ünsal 1'er gol kaydetti. 
 
Galatasaray'ın Pendikspor'u 6-1 yendiği maçta konuk takımdan Kutsal, bir kez topu kendi ağlarına gönderdi. 
Sarı-kırmızılı takım, hazırlık maçlarında kalesinde 7 gol gördü.