AYDINPOST HABER SERVİSİ/Murat Z.DEV-3 gün süren etkinlikte bugün İstasyon Meydanında Zülfü Livaneli Aydınlılarla buluştu.

Konsere katılanlar arasında Aydın Valisi Kerem Al, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye başkanları, parti başkanları ve binlerce vatandaş katıldı.

Aydın'da kurtuluş törenleri Yeni Türkü konseri ile başladı

 

7 Eylül coşkuyla kutlandı

Gecede konuşan Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Şehrimizin düşman işgalinden img_6992.jpgkurtuluşunun 89. Yılında söylemek isterim ki, yapmamız gereken çok çalışmak, potansiyel düşmanlarımızın önünde aciz duruma düşmemektir. Yeni nesillerin bu sınavı daha iyi anlayabilmesi için de çekilen acıları ve halkımızın kahramanlıklarını onlara anlatmalıyız. Tarihten ders almayanlar, tarih tekerrürden ibarettir. Vatanımız bir bütündür, bölünemez, böldürmeyeceğiz" dedi.

Konuşmalarından ardınan sahneye Zülfü Livaneli çıktı. Livaneli alkışlar arasında herkesin bildiği şarkı "Güneş Topla Benim için" şarkısıyla konserine başladı.

Zaman zaman konser aralarında Aydın’ın tarihinden bahseden Livaneli "Yiğidim aslanım burada yatıyor" diyerek o en sevilen türküsünü Aydınlılar ile birlikte söyledi. Gecenin sonunda ise havai fişek gösterileri gökyüzünü reknlendirdi.  

img_6967.jpg

img_7003.jpg

img_7072.jpg

img_7073.jpg

img_7074.jpg

img_7076.jpg

img_7084.jpg