Anne baba olmak isteyen bireylerde artık bu birimlerde verilecek ‘Anne-Baba Eğitimleri’nden faydalanabilecek.
Sağlık Bakanlığı, hastanede ya da günlük hayatında yaşadığı sosyal problemler nedeniyle tedavisi aksayan ya da tedaviye ulaşamayan, bu nedenle profesyonel yardım ve desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlar için Tıbbi Sosyal Hizmet uygulaması başlattı. Bu kapsamda Aydın’da beş hastanede hızla “Sosyal Hizmet Birimleri” oluşturdu. 3 ay önce Nazilli Devlet Hastanesi, Didim Devlet Hastanesi, Söke Fehime-Faik Kocagöz Devlet Hastanesi ile Aydın Devlet ve Atatürk Devlet Hastaneleri’nde kurulan birimlerden bugüne kadar 600 vatandaşımız hizmet aldı. Bu beş birime ek olarak Eylül ayı içinde birim sayısı altıya çıkarılarak Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde de aynı hizmet yürürlüğe sokuldu.
Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, ilin tamamına hizmet verdiği için hastaneye başvuran, öncelikle kadın ve çocuk hastalar olmak üzere tüm hastalar Tıbbi Sosyal Hizmet Biriminden faydalanacak. Ayrıca Ekim ayından itibaren yine Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ndeki bu birim bünyesinde yatan ya da ayaktan takibi yapılan tüm anne adayları ve annelere, baba adayları ve babalara yönelik olarak “Anne-Baba Eğitimleri” başlatılacak. 
Aydın genelindeki altı birimde 9 Sosyal Hizmet Uzmanı görev yapıyor. Bu uzmanlar hastanedeki tüm kliniklerle ve diğer kurumlarla da işbirliği içinde çalışıyor. Hizmete ihtiyacı olan vatandaşların gerekirse evine, okuluna, işyerine giderek de sosyal inceleme yapılıyor. Ayrıca uzmanlar tarafından Evde Sağlık Hizmeti alan hastaların ihtiyacı olan tıbbi cihaz ve diğer bazı ihtiyaçlarının giderilmesi için kurum ve kuruluşlara yapılacak olan girişim, yönlendirme, işbirliği koordinasyonunu da sağlanıyor.
Tıbbi Sosyal Hizmet Birimlerinde; Hastanelerimizden hizmet alan engelli hastalara, Kimsesiz, terk edilmiş ve bakıma muhtaç olup kalacak yeri olmayan hastalara, Sağlık güvencesi olmayan hastalara, Şiddet mağduru hastalara, İhmal ve istismara uğramış çocuk hastalara, Tedaviye uyumda zorlanan hastalara, Ekonomik yoksunluk nedeniyle tedaviye ulaşmakta zorluk çeken hastalara, Mülteci, sığınmacı ve yabancı uyruklu olup tedaviden yararlanamayan hastalara, Alkol ve madde bağımlısı hastalara, Yoksul hastalara, Yaşlı, dul ve yetim hastalara, Kronik hastalara, il dışından gelen hastalar gibi sosyal hizmet müdahalesine ihtiyaç duyan tüm hastalara, tedavi sürecinde yaşadıkları sorunların zamanında çözümlenmesi için hizmet veriliyor.