Mübadele zamanında gelen Muhacirler tarafından Yoran köyü olarak adlandırılan ve Didim’in ilk yerleşim yeri olarak bilinen Hisar Mahallesinde 60 yıllık Baba mesleği Bakkallığı sürdüren Murat Kafadaroğlu (69) yıllardır işlettiği bakkalda halen babasından miras kalan terazisi ile tartı işlemlerini yapıyor. 6 yaşında bu yana Bakkal’da babasıyla beraber olduğunu belirten Kafadaroğlu askerlik öncesi ve sonrasında kısa süreli de olsa mesleğe ara vermek zorunda kaldığını söyledi.
Ardından Didim’e dönerek Hisar Mahallesinde Babasından kalan Bakkalı işletmeye başladığını belirten Murat Kafadaroğlu, 1953 yılında Babasının İstanbul Tophane’den getirttiği 60 yıllık teraziyle mahalleliye hizmet verdiğini söyledi. Dükkânında bakkal malzemelerinin yanı sıra temizlik ürünleri, çanak-tabak, yün sattığını belirten Bakkal Murat dayı babasının kendisine yönelik söylediği öğütleri unutmadığını kaydetti. Terazisini adaletten, ölçüden ve doğruluktan ayırmadan kullanmaya çalıştığını belirten Kafadaroğlu ölçü yaparken Babasının nasihatlerini aklına geldiğini söyleyerek, “Babam her zaman dürüstlüğü ve doğruluğu bize öğretirdi. Terazide çekim yaparken mutlaka fazla çekiyoruz. Her zaman bize fazla koymamız gerektiğini söylerdi; ben de yıllardır müşterimin hakkı geçmesin diye bunu sürdürüyorum. Burada alış veriş yapanlara alacakları konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
GENÇLERE ÖĞÜTLER
Bakkal Murat Kafadaroğlu, ticaret yapan gençlere öğütler vererek, “Hırsızlıktan, yalancılıktan ve sahtekârlıktan insanlara fayda gelmez. İnsan fayda umarım diye gençlik etkisiyle hareket ederse kendi kaybeder. Kanaatkâr olsunlar; bir işte umduğunun neticeyi bulamazsan o işi terk etmeyeceksin. İnsanlar dayanışma için de olsalar dürüst olsalar dünya hayatında cennet hayatı diye anlatılan rahat ve huzura kavuşabilirler” şeklinde konuştu. 

video.gifHaberin videosu...

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

20120612aw000045_01.jpg