Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE)'nden alınan bilgiye göre, saat 15.44'te meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki şiddetli depremin merkez üssünün, Muğla Ölüdeniz açıkları olduğu belirtildi.

Yaklaşık 1 dakika süren deprem, Akdeniz Bölgesi'nin yanı sıra çevre illerde de hissedildi. Depremden sonra artçı bir artçı şok daha yaşandı.

Deprem başta Aydın ve İzmir olmak üzere çevre illerden de güçlü bir şekilde hissedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün merkez üssünü Ölüdeniz açıkları olarak saptadığı deprem saat 15.44'te meydana geldi. Yerin 19.6 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Antalya'dan İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedildi. Başta Fethiye ve Marmaris olmak üzere merkez üssüne yakın yerleşim alanlarında şiddetli hissedilen deprem sırasında halk panik içinde sokaklara döküldü.

FETHİYE AÇIKLARINDAKİ DEPREM EGE'Yİ SALLADI

Muğla'nın Fethiye İlçesi Ölüdeniz açıklarında meydana gelen 6.0 şiddetindeki deprem paniğe neden oldu. Özellikle Marmaris, Fethiye, Köyceğiz ve çevre ilçelerde insanlar sokaklara çıktı.

Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki Ölüdeniz açıklarında bugün saat 15.44'te yerin 19.6 kilometre derinliğinde, 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Özellikle Fethiye, Marmaris, Bodrum, Köyceğiz, Milas ve çevre ilçelerle Yunanistan'ın Simi (Symi) Adası'nda, İzmir, Aydın ve Denizli'nin de aralarında yer aldığı Ege illerinde hissedildi. Deprem nedeniyle panikleyenler sokaklara fırladı. İlk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadığı öğrenildi. Polis, jandarma ve belediye ekiplerinin, çevre köylerle bağlantı kurup zararlarının olup olmadığını öğrenmeye çalıştığı bildirildi.

DÜN DE SALLANMIŞTI

Muğla'da dün (cumartesi) de saat 17.33'te, merkez üssü Köyceğiz İlçesi'ne bağlı Balcılar Köyü yakınları olan 4.2 şiddetinde bir deprem meydana gelmişti. Deprem herhangi bir mal ve can kaybına yolaçmamıştı.Akdeniz Bölgesi ve Güney Ege, bugün öğleden sonra Richter ölçeğine göre 6.0 büyüklüğündeki depremle sallandı. 

FETHİYE'DE ELEKTRİK VE İNTERNET KESİLDİ

Fethiye'de elektrik ve internet bağlantısının kesildiği öğrenildi.

Yakın tarihlerde bölgede art arda depremler yaşanmıştı.

Bölgede son bir ayda irili ufaklı yaklaşık 200 sarsıntı meydaba gelirken 5 haziranda Marmaris 4.6, 9 haziranda Muğla Köyceğiz 4.2 büyüklüğünde depremlerle sallanmıştı.

PROF. DR. AHMET ERCAN: "BEKLENEN DEPREM DAHA BÜYÜK"

Geçen yıl böyle bir deprem beklendiğini söylemiştim. Fethiye’de aşağı yukarı 40 yıldır bir deprem olmuyordu. Fethiye her zaman bizim deprem beklediğimiz bir yerdir. Deprem süresini doldurmuştu. Fethiye’de beklenen deprem daha büyüktür.

6.1 lik depremin ardından Akdeniz'de 17 tane artçı sarsıntı meydana geldi. Artçı sarsıntılar daha devam ediyor...

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

a.20120610154128.png

skala.png

302662-12.jpg

302664-14.jpg