Üvey kardeşlerinin miras dışı bırakmak istediği Nurhan Çiftçi’nin izini buldu. Çiftçi kardeşlerininin sahte belgelerle bankadan 7 milyon TL çektiklerini iddia ediyor.
 
Türkiye’nin en zengin ailelerinden Çiftçiler’in kira geliri rekortmeni üyesi Sıtkı Çiftçi, ilk evliliğini 1924’lü Asude Hanım ile yaptı. Çiftin bu birliktelikten 4 çocukları oldu. Ancak baba Çiftçi’nin, kendisinden 26 yaş küçük Jartar Şuşan ile yaşadığı ilişki, yıllar sonra yaşanacak olan “miras kavgası”nın “tohumlarını” ekti. Jartar Hanım’la ilişkisinden 1943’te, “Nurhan” adını verdikleri oğulları dünyaya geldi.
 
Gerçeği kuzen ihbar etti
 
Baba Çiftçi’nin 27 Nisan 2010’da ölmesi, Türkiye’nin en zengin ailelerinden birine mensup olmasına rağmen adeta yok sayılan Nurhan Çiftçi’nin yıllar sonra “ortaya” çıkmasına neden oldu. 4 çocuk, üvey kardeşlerini safdışı bırakmak için usulsüz bir şekilde “veraset ilamı” (mirasçılık belgesi) çıkardı. Ancak bu durum, kendisi de aynı aileden olan avukat Cumhur Çiftçi’nin gözünden kaçmadı ve savcılığa ihbar etti.
 
Sahte veraset ilamı alındı!
 
Şişli Savcılığı, avukat Çiftçi’nin, talebini işleme koydu. Gelen kayıt avukat Çiftçi’yi doğruladı. Konu basına yansıyınca, “kayıp oğul” Nurhan Çiftçi de ortaya çıktı. Bu sefer kendisi Şişli Cumhuriyet Savcılığı’na başvuran Nurhan Çiftçi, “resmi belgede sahtecilik”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “resmi memura yalan beyanda bulunmak”la suçladığı 4 üvey kardeşinden şikayetçi oldu.
 
Çok şeyi göze alırlar!
 
Kendisinin de Kadıköy 4. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak veraset belgesi çıkardığını belirten Nurhan Çiftçi, “Ancak üvey kardeşlerim, son derece hızlı bir şekilde hareket ederek, babamıza ait yüzlerce taşınmazı ellerinden çıkarmışlar. Daha da vahimi, babamızın 4 farklı bankadaki toplam 6.8 milyon TL tutarındaki parayı çekip, kendi hesaplarına aktarmışlardır. Babamın terekesinin parasal değeri, 500 milyon TL’den fazladır” dedi. Kardeşler, savcıya verdikleri ifadelerinde, “Böyle bir mirasçıdan haberimiz yoktu. Nüfus müdürlüğündeki kayıtta da çıkmadı” iddiasında bulundu. 4 kardeş tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
Vergi rekortmeni Sıtkı Çiftçi’nin sevgilisi Jartar Şuşan’dan olma kayıp oğlu Nurhan Çiftçi ortaya çıktı. VATAN, Türkiye’nin en zengin ailelerinden birine mensup olup da bugüne kadar kimsenin tanımadığı Nurhan Çiftçi’nin görüntülerine ulaştı. Çiftçi, İTO kayıtlarına göre, 22 Haziran 2006’ya kadar Selen Kimyevi Maddeler Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’nin sahibi olarak görülüyor. Bu tarihten sonra şirketini kapatan Nurhan Çiftçi, ticari faaliyetini, Osmanbey merkezli “Selen Ticaret” üzerinden yürütüyor ve “ithalat ihracat mümessillik ve bilumum dahili ticaret” işleriyle uğraşıyor.
 
4 kardeş gözaltına alınmıştı
 
Nurhan Çiftçi’nin şikayetini işleme koyan Şişli Savcılığı, şüpheli 4 kardeşi ifadeye çağırdı. İfadeye gitmeyen 4 kardeş hakkında “polis zoruyla” getirme kararı çıktı. Kararla Samim, Sernur, Serdar ve Satvet Çiftçi, geçtiğimiz Nisan’da bir gece yarısı gözaltına alındı.
vatan