Beş yıl önce başlayan hıçkırığı hala devam eden Malk, doktorlara seslenerek, "Bu ıstırabımı dindirecek doktorlardan yardım istiyorum. Yalvarırım hıçkırığımı durdurun. Beni bu hıçkırıktan kurtaranın kulu kölesi olurum" dedi.

İnşaat işleriyle uğraşan Malk, 2004 yılındaki Ramazan Bayramı'nda bir yemekten sonra başlayan hıçkırıktan kurtulamıyor. Beş yıldan beri kısa araların dışında gece gündüz hıçkıran genç adam, doktorların hastalığını hafife aldığını, oysa bu durumun hayatını kararttığını söyledi. Malk, uyurken çok garip bir ses çıkardığını belirterek, "Benim olduğum evde kimse uyumak istemiyor. Sesim, insanları çok rahatsız ediyor ve korkutuyor. Bazen uzun seyahatlerde otobüste hafif uyur gibi olduğumda diğer yolcular tepki gösteriyor. Sağlıklı insanlar gibi bir gece bile olsa uyumaya hasret kaldım. Ayrıca dikkat dağınıklığı başladı. Söylenenleri anlamıyorum, hiçbir şey hafızamda kalmıyor. Konuşamıyorum, rahat çalışamıyorum. Sıcak ve merdivenlerden çıkmak beni tıkıyor. Mide bulantısı ve aşırı sancı, bağırsaklarımda da ağrı oluyor" şeklinde konuştu.

Sabahattin Malk İstanbul Çapa, Cerrahpaşa, Aydın Adnan Menderes (ADÜ) ve Çukurova üniversiteleri başta olmak üzere birçok ildeki hastanelerde şifa aradığını, çaresiz kalınca Azerbaycan'da bir kliniğe bile gittiğini kaydetti.İlk olarak midesinde aşırı gastrit teşhisiyle ilk tedaviyi gördüğünü, iyileşmeyince ADÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gittiğini belirten Malk, endoskopi yapıldığını ve MR çekildiğini fakat bir şey bulunamadığını ifade etti.

Birçok doktora başvurduğunu, hepsinin birer ilaç verip yolladığını belirten Malk, hıçkırıklar artınca Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gittiğini ifade ederek yaşadıklarını şöyle anlattı: "İki ay boyunca nöroloji bölümünde tedavi görmeme rağmen sonuç alamadım. Bir yıl sonra Cerrahpaşa Hastanesi'nde mide fıtığı teşhisiyle ameliyat ettiler. Yine geçmeyince Azerbaycan'a gittim. Orada büyük bir klinikte, bağırsak rahatsızlığım bulunduğu ve ameliyat olmam gerektiğini söylediler. Yurt dışı olduğu için güvenemedim. Ardından Erzurum'daki eski araştırma hastanesinin dahiliye bölümünde bir ay tedavi gördüm. Sondayla burnumdan buzlu su verdiler. Çözemeyince psikiyatrik olduğunu söyleyip gönderdiler. Doktorlar, verdikleri sayısız ilaç işe yaramayınca yapacakları bir şey olmadığını itiraf etti. Bazıları ise beni kobay olarak kullanıp numuneler aldı, deneyler yaptı"

Tıpta hastalığına çözüm bulunamayınca kendisine önerilen bütün çareleri çözümleri denemeye başladığını aktaran Malk, "Herkes farklı bir yöntem öneriyor, bir umut diyerek hepsini deniyorum. Doktorlar çare bulamayınca, üfürükçülere bile gittim fakat hiçbir yerde çare bulamadım. Çok yoruldum” ifadelerini kullandı.