Giuliano'nun yaptığı açıklamalar şöyle:

- Sezon uzun bir maraton. Böyle değerlendirmek gerek. Nasıl başladığınızdan önemli olan nasıl bitirdiğiniz. Sezon bitince benim performansımı daha net şekilde değerlendirebiliriz. Yine de kendi performansımdan memnunum. Kendimi her geçen gün daha da geliştiriyorum. Takım arkadaşlarıma halen bir adaptasyon süreci yaşıyorum. Bireysel anlamda mutluyum. Eminim ki sezonun kalan kısmında daha fazla gol atıp asist yapacağım ve takımıma katkı sağlayacağım.

- Daha merkezde oynamayı tercih ediyorum. Benim ne sevdiğim var, bir de takımın iyiliği var. Hoca ne kadar verirse onun kararlarına saygı duyarım. Önemli olan takımın performansı. Eğer orada takıma katkı sağlayabiliyorsam sorun yok. Hocanın kararına saygı duyuyorum. Elimden geleni yapıyorum. Galatasaray çok güçlü bir takım. Puan farkını azalttık. Galatasaray'ın maçını böyle bir şekilde kaybetmesi bize motivasyon oldu elbette. Fakat biz kazanamazsak fark yaratamayız, fark yaratamazsak bir adım ilerleyemeyiz. Motivasyon rakibin aldığı sonuçlara bağlı olmamalı. Biz kendi işimize bakacağız. Kendi maçlarımızı kazanırsak sonuna kadar şampiyonluk yarışında olacağız.

- En büyük rakibiniz sizden önce maç oynuyor ve kayıp yaşıyor. Rakibin kaybettiğini görmek bizim için iyi bir görüntü ortaya koyuyor. Ama motivasyon rakibe bağlı olmamalı. Bireysel olarak kendi içinizden gelmeli. Herkes elinden geleni yapmalı. Galatasaray'ın kaybetmesi bizim için iyidir. Ama önceki dönemde de biz kazanamıyorduk, rakibimiz kazanıyordu. Bir anlam ifade etmiyordu. Biz kendi işimizi iyi yapalım. İyi yaparsak zaten yarışın içinde olacağız.

KAZANMAK ÖZGÜVEN GETİRİR

Geçmişten bazı bilgiler verdiniz. Ne kadar önemli bir maç olduğunu ve ne kadar zorlu bir rakiple oynayacağımızı net gösteriyor. Tek hedefimiz galip gelmek olacak. Bu sonuç eğer kazanırsak bize fazlasıyla özgüven verecektir.

Maçın hemen ardından soyunma odasında toplantı yaptık. Tüm oyuncular ne düşünüyorsa birbirine aktardı. Herkesin ne kadar rahatsız olduğunu gördük. Neleri değiştirebileceğimizi konuştuk o beraberlik sonrası. Milli takım sonrası herkeste farklı bir davranış biçimi vardı. Son maçta iyi performans gösterdik. Bu duruşun değişmesi önemliydi. Davranışlarımızı değiştirerek iyi bir sonuç aldık. Ama sadece Sivasspor maçında olması yetmez. Diğer maçlara da bunu yansıtmamız lazım.

Roberto Soldado zaten bu yüzden transfer edildi. Gol atsın diye takıma alındı. Gösterdiği performanstan memnunum. Büyük bir oyuncu, sıra dışı bir futbolcu. 3 gol atarak da ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Ligin kalan kısmında da takıma katkı verecektir. Ne kadar kalabalık şekilde ceza sahasında olursanız gol atma fırsatı ortaya çıkar. Bu ruhu ortaya koyduk. Kalabalık şekilde rakip ceza sahasında olmalı ve golü arayan kişiler olmalıyız.

Futbol takım halinde oynanan bir oyun. Sezon başında bu anlamda eksiklik yaşadık. Birlik içinde olamadık. Son maçta daha farklı oldu bu. Nasıl bir takım ruhu sergilememiz gerektiğini gösterdik. Sezonun başında bu eksikliği yaşadık. Bunları yaparsak farkımızı yansıtabiliyoruz. Herkes kendini adadı. Tabii ki geliştirmemiz gereken şeyler var. Ama son maçtaki o görüntüyle sahaya çıkarsak, birbirimize yardımcı olarak oyuna devam edersek iyi skorlar alırız. Burada çok güzel yemekler yeniyor gerçekten. Şu ana kadar kebabı çok sevdim. Fırsat buldukça yemeye çalışıyorum. Tek derdim dil meselesi. Ama zamanla Türkçeyi de konuşacağım.

GALATASARAY MAÇLARINI TAKİP ETTİM

Buraya gelmeden önce Galatasaray-Fenerbahçe maçlarını izleme fırsatı buldum. O maçları takip ediyordum. Buraya gelme ihtimali ortaya çıkınca bilgiler almak istiyorsunuz. Nereye gidiyorum, nasıl bir lig var öğrenmek istersiniz. Fernando ve Souza zaten arkadaşlarım. Onların yardımını aldım. Buraya geldiğimde pozitif anlamda şaşırdım. Yabancı sınırı yok. Kaliteli oyuncular geliyor. Türkiye ligi fazla izlenmiyor belki ama çok zorlu bir lig. Mutlaka burada yaşadığıma göre buranın dilini öğrenmek isteriz. Tercümanlarımız zaten bize yardımcı oluyor ve kafamıza takılanların Türkçe karşılığını bize anlatıyorlar.

Mircea Lucescu çok sevdiğim bir insan. Kendisiyle Zenit'te çalıştım, çok şey öğrendim. Çok zeki bir antrenör. Futbolu gerçekten çok iyi bildiğini düşünüyorum. O bir şey söylüyorsa mutlaka bir anlamı vardır. Şu anda Türk Milli Takımı'nda zorlu bir hedefe gidiyor. İstediği skorları alamadı. Ama Türkiye'yi daha yukarıya taşıyacak bir antrenör. Bana buraya ilk geldiğimde tesislere ziyaret gerçekleştirdi ve şans diledi, bana sarıldı. Benimle elemeler sonrası karşılıklı bir kahve içeceğini söylemişti. Başarılı olacağına inanıyorum.