Altın çağını geride bıraktığını söyleyenlere yeni pozlarıyla cevap vermekten de kaçınmıyor. Alman model Claudia Schiffer, Vogue dergisinde. Yırtık pırtık jean pantolonu, neredeyse göğüslerinin tamamını gösterecek denli açık dekoltesi ve olanca sarışınlığıyla...

Fotoğrafçılar onunla çalışmayı seviyor. Naomi Campbell gibi kaprisli değil, işe tam zamanında gelmek gibi prensipleri var. 38 yaşında olup da eski günlerini aratmayan Claudia Schiffer, Vogue dergisinin yeni sayısı için kamera karşısına geçti.

Çekimler için giydiği kıyafetlerde bir hayli cesur tercihler ön plandaydı. Siyah beyaz fotoğraflarda, alışılmış masum pozlarının aksine asi Claudia iş başındaydı bu defa.

Yılların eskitemediği güzel model, Batı Londra'da film yapımcısı eşi Matthew Vaughn ile birlikte yaşıyor. 4 ve 6 yaşlarında iki çocuk annesi olan Schiffer, hamileliğinden sonra -nedense ünlülere malum oluyor hep- kısa zamanda aldığı kiloları vererek eski formuna kavuşmuş ve son sürat moda çekimlerine devam etmişti.

Ona modelliğe bırakmak isteyip istemediğini soranlara hiç düşünmeden 'hayır' cevabını yapıştırıyor, Claudia. Moda dünyasında modeller arasındaki kavgaların da normal olduğunu söyleyen Alman top model, her işte böyle ayrılmalar, kırılma noktaları olur. Kıskançlık moda camiasının olmazsa olmaz huyu.

Genç kalmanın sırrı hakkında da ipuçları veren Claudia şöyle diyor: "Hiç botoks yaptırmadım. Bence bu insanın cildi için çok büyük bir zehir. Kırışıklıktan korkmam ama botokstan korkarım. Mutlu olmak, güzellik için önemli, genç kalabilmek için de. Gülümsemek ve kendin olmak. "

GAZETEPORT