Ahmet Yıldız tüm ömrünü CHP'ye adadı. Çocuklarını da Altı Ok'un savunucusu olarak yetiştirdi. Tek isteği vardı. CHP'nin tek başına iktidara gelmesi. Hayattayken bunu göremeyince oğluna vasiyet etti: İktidara gelince mezarıma gel, dua et.
Ancak artık 67 yaşında olan oğlu babasının vasiyetini yerine getirebileceğinden emin değil. O da aynı vasiyeti çocuklarına bırakmaya hazırlanıyor. İşte CHP'nin 85'inci kuruluş yıl dönümünde hayattaki tek isteğine kavuşamadan gözlerini yuman ateşli bir partilinin hikayesi...

1950"li ve 70'li yıllarda CHP Muğla il örgütünde, etkin olan Ahmet Yıldız, özellikle DP iktidarları döneminde, partisinin başarısı için gece gündüz çalıştı. İktidar partisine yönelttiği eleştirileriyle o dönem dikkatleri üzerinde topladı. Partisine olan aşırı sevgisinden ve mıh gibi bağlığından dolayı partili arkadaşları tarafından "Mıhçı Ahmet" lakabını takıldı.

Ahmet Yıldız 1940 yılında Atatürk"ün paşalarından Orgeneral Mustafa Muğlalı'nın yeğeni Semiha ile evlendi. Muğla tarihinde bir döneme damgasını vuran Muğla eski valilerinden Recai Gürel"in milletvekili seçilememesine, CHP"nin iktidara gelememesi kadar üzüldü. Aynı yıllarda, bir dönem CHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde de bulundu. Gerek 60 yıllarda, gerekse 70 yıllarda partisini iktidara taşımak için gitmediği köy ve kasaba kalmadı.

MEZAR TAŞINA ALTI OK VASİYETİ

Fanatik partili, 1973 seçimlerinden sonra kurulan CHP-MSP iktidarını yaşadı. Bülent Ecevit"in Başbakan olmasına oldukça sevindi. CHP-MSP Koalisyonu sona erdiği dönemde de yorgun düştü.

Sürekli rahatsızlanan talihsiz partili gizli şeker denen hastalığa yakalandı. Hasta yatağında bile partisini düşündü. Ölmeden birkaç gün önce oğlu Hamdi Yılmaz"a “Partimin tek başına iktidarını göremedim. Benim partiye bağımlılığım mezara kadar sürecek. Öldüğümde, mezar taşına Altı Ok'u koy” şeklinde vasiyette bulundu.

Babasını 1975 yılının aralık ayında kaybeden Hamdi Yıldız, vasiyeti yerine getirdi ve mezar taşına Altı Ok"u koydu. Şehir eski Mezarlığı"na ziyarete gelen birçok insan, mezar taşında CHP"nin amblemini görünce şaşırdı. Birçoğu da 'politik mezar' esprisinde bulundu.

İKTİDAR DUASI

Atatürk"ü, Cumhuriyeti ve CHP"yi babası Ahmet Yıldız"dan öğrendiğini belirten 67 yaşındaki Hamdi Yıldız, "Muğla şehir eski mezarlığında bulunan babamın mezarına ziyareti eksik etmiyorum. Her ziyaretimde mezarın bakımını yapıyorum, toprağına su döküyorum. Mezarın başında Kuran okuyorum. Aynı zamanda, babamın göremediği, CHP"nin tek başına iktidarını yaşayabilmek için de dua ediyorum. Babam göremedi ama ben görebilir miyim bilemem. Ben dün CHP"liydim, bugün de öyle. Babam gibi ben de CHP"li öleceğim. Babam gibi tek başına CHP iktidarı göremesem, Bu defa, çocuklarım benim mezar taşına altı oku koyarlar" dedi.

MEZARLIKTA YIL DÖNÜMÜ

CHP"nin kuruluş yıl dönümü olan her 9 Eylül"de Muğla şehir eski mezarlığına giden Hamdi Yıldız, "CHP"nin kuruluş yıl dönümü olan 9 Eylül"ü hiç unutmam. Her yıl 9 Eylül"de babamın mezarını ziyaret ederim. CHP"nin yıl dönümünü babamla birlikte mezarlıkta kutlarım. Bu ziyaretin bir başka anlamı oluyor. Babamın ruhu benim geldiğimi hissediyor. Umarım CHP"nin yıldönümü olan 9 Eylül"de yaptığım ziyaretlere babam bir başka seviniyordur" şeklinde konuştu.

Vatan