Beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından yoğun bakım ünitesinde makineye bağlı olarak tedavisine devam edilen talihsiz genç Erkan Sezer"den umudun kesilmesi üzerine doktorlar başta baba Mülayim Sezer olmak üzere yakınları ile organ bağışı konusunda görüşme yaptı. Aile"nin organ bağışını kabul etmesinin ardından Söke Fehime Faik Kocagöz Develt Hastanesi için hareketli saatler yaşanmaya başladı.
Organ nakil merkezinin devreye girmesiyle harekete geçen Ege Üniversitesi Organ Nakil Ekibi özel bir araçla gece saat 22.00 sıralarında Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi"ne geldi. Kazada yaşamını yitiren ancak başka insanlara hayat verecek olan talihsiz gencin kalp, böbrek ve karaciğerinin İzmir Ege Üniversitesi"nde organ bekleyen hastalara nakil edileceği öğrenildi. Organ nakli için Söke"de yapılan operasyonun gece 24.30-01.00 sıralarında bittiği öğrenildi.
Didim"de sanayi sitesinde doğrultmacılık yapan babası Mülayim Sezer, organ bağışının kendileri için zor bir karar olduğunu söyleyerek; “Oğlumun başka vücutlarda yaşayacağını bilmek bizi biraz olsun rahatlatıyor” dedi.
Genç Erkan"ın dedesi Yusuf Sezer"de Aile olarak doğru bir karar verdiklerini belirterek; “Bu bir ceset toprak olacağını hayat kurtarsın isterim. Torunum başka insanlara hayat verecek. Organlarının verileceği insanları tanıyıp kendi torunum gibi sever bağrıma basmak isterim. Herkese örnek olmasını isterim” diye konuştu.
Erkan Sezer"in hayatına mal olan trafik kazasının Didim"de yönetimindeki motorsiklet ile park halinde bulunan araca çarparak meydana geldiği öğrenildi.