Adapazarı'ndaki özel bir ilköğretim okulu öğrencilerini götürdüğü Kartepe'den indiren 30 kişilik midibüs karlı yolda kayarak kar yağınlarına saplandıktan sonra durabildi. Kayma anında midibüsteki öğrenciler büyük korku ylaşamasına rağmen yaralanan olmadı.

Son birkaç gündür mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığının dün gece yağışla birlikte düşmesiyle, 1850 metre ile bölgenin en yüksek kesimi olan, Green Park Resort Otel ile kayak merkezinin de bulunduğu Kartepe'de kar yağışı başladı. Tesislere yaklaşık 5 kilometrelik mesafeden itibaren yol da tamamen karla kaplandı.

Okulların da tatil olması nedeniyle Kartepe'ye İstanbul'un yanı sıra yakın illerden de günübirlik turlar düzenlenirken, Adapazarı'ndaki özel bir okuldan midibüsle buraya gelen 25 ilköğretim okulu öğrencisi ise büyük tehlike atlattı.

Özkan Sevinç yönetimindeki 54 YV 911 plakalı midibüs, Kartepe yolunun Sisli Vadi mevkiinde karla kaplı yolda birden kaymaya başladı. Önünde giden diğer araca çarpmamak için sürücü direksiyonu kırınca minibüs yol kenarındaki kar yığınına saplandı. Yararalan olmadığı ancak büyük korku yaşayan öğrenciler daha sonra araçtan indirilerek emniyete alındı. Öğrenciler daha sonra bir traktör yardımı ile çekilen aynı otabüsle Adapazarı'na döndüler.


HÜRRİYET