23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurt genelinde olduğu gibi Aydın'da da törenlerle kutlanıyor. Sabah erken saatlerde başlayan törenlerde, Aydın Valisi Mustafa Malay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle makamını bir günlüğüne Aydın Mustafa Kiriş İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Murat Kiriş'e devretti. Vali Malay, makamına oturan küçük valiyi tebrik ettikten sonra karşısındaki koltuğa oturarak bugün rahatça dinleneceğini ifade etti.
Valilik makamındaki telefonla ilk önce Aydın Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan'ı arayan Murat Kiriş, okullar çevresindeki güvenlik tedbirlerinin artırılması ve okullarda yaşanan şiddet olaylarının engellenmesi talimatını verdi. Sonra İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar'ı arayan Kiriş, il genelindeki okullardaki eğitim durumu hakkında bilgi aldı ve okullardaki başarı oranının yükseltilmesi için tedbirler alınmasını istedi. Daha sonra Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk ile İl Çevre ve Orman Müdürü Veli Yorgalı'yı arayan Kiriş, okul kantinlerindeki gıda denetimleri ve Aydın'daki çevre sorunlarının çözülmesi için çalışmalar yapılması konusunda talimat verdi.
Aydın'daki okullarının sorunlarının çözülmesi için kurum müdürlerine talimatlar veren Minik Vali Murat Kiriş, kendisini ziyaret eden konuklarına ise çeşitli ikramlarda bulunmayı unutmadı. Bir günlüğüne oturduğu makamda üstün bir performans gösteren Kiriş'i kutlayan Vali Malay, Türkiye'nin geleceğinden kuşku duymadığını kaydetti.
Aydın'daki kutlama programları daha sonra Atatürk Meydanı'nda gerçekleşen çelenk sunma töreniyle devam etti. Buradaki törenlere Vali Mustafa Malay, Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faik Canpolat, Aydın protokolü, protokol üyeleri yerine bir günlüğüne bu makama geçen minikler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla buradaki törenler sona erdi. Aydın'daki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Aydınspor Mukanperinçek Stadyumu'nda gerçekleşecek olan törenlerle devam edecek.