Didim Kent Konseyi 2011 yılında yapmayı planladıkları projeleri belirledi. Yapılması planlanan projelerle ilgili bilgiler veren Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız 2011 yılında da proje çalışmalarına ara vermeden sürdüreceklerini söylerken “Bu yıl Ege Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (EKAM) ile işbirliği yapılarak "Aile içi şiddet" ve "Kadın girişimciliği" konularında önümüzdeki dönem içerisinde konferanslar düzenlenecek. Yine "Sağlıklı yaşam için spor" adı altında Didim Belediyesi ve Didim Kent Konseyi işbirliğiyle ilçemizdeki vatandaşlara yönelik spor çalışmaları yapılacak. Bayanların ve Erkeklerin beraber katılacakları çalışmalar, Şehir Stadyumunda görevli spor eğitmenleri eşliğinde yapılacak. Spor çalışmalarına Mart ayı içerisinde başlanılması düşünülüyor. "Çevre Müfettişleri" adı altında yeni bir proje çalışması düşünüyoruz. Didim Belediyesi, Didim Kent Konseyi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve ÇEVKO işbirliğiyle ilçemizde Çevre müfettişleri eğitimler verecek. Şubat ayı içerisinde ÇEVKO yetkilileri ilçemizde eğitim çalışmalarına başlayacak. İlköğretim öğrencileri dışında gönüllü vatandaşlar içinde eğitimler düşünüyoruz. Yapılan eğitim çalışmalarının ardından katılımcılara “Çevre Müfettişi” belgesi verilecek. Bu projedeki amacımız Didimlilerde ve özellikle gençlerde çevre bilincini geliştirmek ve daha temiz bir Didim için birlikte çalışmak olacaktır.”şeklinde konuştu.
Ayyıldız ayrıca İstihdama ve nitelikli iş gücüne yönelik projelerin hazırlanması aşamasında olduğunu söylerken projelerin tamamlanmasında sonra kamuoyuna açıklanacağını bildirdi.
Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız “Turizm Araştırma-Geliştirme-Uygulama Merkezinin” kurulması için projeye iştirakçi olarak katıldıklarını da açıklarken “Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) İktisadi Kalkınma Mali Destek programında Kar amacı gütmeyen kuruluşlar için yapılan teklif çağrısının öncelikleriyle ilişkili ADÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından hazırlanan ilimizdeki tüm kamu, özel sektör ve sivil toplum örgütlerince hedeflenmiş “Turizm markalaşma” amacı için önerilen Turizm Araştırma-Geliştirme-Uygulama Merkezinin” kurulması projesinde iştirakçi olarak yer aldık. Projenin uygulanmasıyla meslek örgütleri,kamu kurumları, özel sektör, yerel yönetim ve STK"lar arasında işbirliği artacak; seminerler ve paneller düzenlenecek, çeşitli araştırmalar yapılacak ve proje çıktılarından yararlanılarak bölgede markalaşma adına sağlam temeller atılacaktır.Bu projenin başvurusu 10 Şubat 2011 tarihinde son bulacaktır.Proje daha sonra uzmanlar tarafından değerlendirilerek sonuç, başvuru yapan kurumlara bildirilecektir” diye konuştu.