İzmir´in Gaziemir ilçesinde ailesinden yaklaşık 2 Milyon TL´lik para ve gayrimenkul kalan işadamı M.O.´nun, hayatı arkadaşları tarafından kabusa çevrildi. Kendisini pikniğe götürme bahanesiyle kandırdıktan sonra kaçıran ikisi arkadaşı 5 kişinin elinde, 8 gün rehin kalan M.O., 150 Bin TL fidye getirmesi için 50 Bin TL´lik üç senet imzalatılıp serbest bırakıldı. Fidyeciler, para için sürekli rahatsız ettikleri M.O.´nun, ihbarı üzerine yakalandı.

Geçen 1 Mart´ta meydana gelen olayda, ailesinden yüklü miktarda para ve gayrimenkul kalan inşaat işleri yapan işadamı M.O., kendisinin bu durumunu bilen arkadaşları K.İ. ve H.G. tarafından pikniğe davet edildi. Teklifi kabul edilen K.İ. ve H.G., kendilerini kırmayıp pikniğe gelen M.O. için, hazırladıkları planı uygulamaya başladı.

PİKNİKTEN KAÇIRILDI

Piknik sırasında K.İ.´nin bahaneyle ayrılmasının ardından plan doğrultusunda, iki zanlının Bursa ve Adapazarı´ndan çağırdıkları üç arkadaşı, daha önce kendilerini hiç görmeyen M.O.´nun yanına gitti. Burada üç zanlı, daha önce konuştukları gibi, H.G.´nin kafasına tabanca kabzasıyla vurduktan sonra M.O.´un ellerini ve ayaklarını bağlayıp otomobillerinin bagajına kapattı. Bir süre bagajda dolaştırılan M.O., daha sonra Şirinyer Akıncılar´daki eve götürüldü.

50 BİN TL SENET İMZALATILDI
Evde 8 gün boyunca elleri ve ayakları bağlı halde tutulan M.O.´dan vekalet alıp malvarlıklarını üzerlerine geçirmek isteyen fidyeciler, bunun için gerekli olan eşinin kimliğini alamayan işadamına 150 Bin TL fidye getirmesi için 50 Bin TL´lik üç senet imzalatıp serbest bıraktı.

Yaşadıklarının ardından büyük korku yaşayan M.O., polis kontrolünde hakkında verilen kayıp başvurusu ortaya çıkmasına rağmen, fidyeciler tarafından sürekli tehdit ve takip edildiği için gerçeği itiraf edemedi.

FİDYECİLER OPERASYONLA YAKALANDI
Fidyecilerin para için tehditlerini arttırmaları üzerine M.O., perşembe günü polise başvurdu. Elde edilen bilgiler doğrultusunda harekete geçen Gasp Büro Amirliği ekipleri, zanlılardan S.C.´yi, parayı almak üzere geldiği buluşma noktasında yakaladı. S.C.´nin verdiği bilgiler sonrasında, K.İ., H.G., R.E. ve M.A.´da yakalandı. Zanlılarla birlikte imzalatılan ve üzerinde 50 Bin TL yazılı üç senet, olayda kullandıkları tabanca ele geçirildi. M.O., tarafından teşhis edilen K.İ., H.G., S.C., R.E. ve M.A., işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi.

DHA