Olay, saat 14.30 sıralarında Atatürk Mahallesi 26'ncı Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, eşinden boşandıktan sonra 3 yıldır Mehmet D. ile birlikte yaşayan Züleyha Lale Gümük, öğle saatlerinde özel hayatındaki sorunlar nedeniyle bunalıma girdi. Gümük, öğle saatlerinde başkasıyla evleneceğini öğrendiği Mehmet D.'yi telefonla aradı ve intihar edeceğini söyledi. Bu telefon üzerine eve giden Mehmet D., avluda bulunan çınar ağacında Gümük'ün cesediyle karşılaştı. Mehmet D., çamaşır ipi ile kendisini asan Gümük'ü ağaçtan indirdikten sonra sağlık ekiplerinden yardım istedi. İhbar üzerine eve gelen sağlık ekipleri, yaptığı uğraşlara rağmen kadını hayata döndüremedi.

Gümük'ün ölmesinin ardından polis ekipleri tarafından intihara ilişkin soruşturma başlatıldı. Olay sırasında evde bulunduğu saptanan ölen kadının 5 yaşındaki oğlu Hakkı da koruma altına alınarak evden uzaklaştırıldı. Gümük'ün ölüm haberini alan çok sayıda yakını da geldikleri evde ağıtlar yaktı. Bu sırada Züleyha Lale Gümük'ün yakınlarının Mehmet D.'ye yönelik tepkisi üzerine polisler güvenlik önlemlerini artırdı.

Polislerin olay yerinde yaptığı inceleme sonrası Gümük'ün cesedi, otopsi yapılmak üzere Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna gönderildi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.