Jaycee Lee Dugard adlı kız, 10 Haziran 1991 de iki kişi tarafından kaçırılmış bir daha da kendisinden haber alınamamıştı. Ancak bugün genç bir kadın olan Dugard, 2002 yılında karakola giderek 18 yıl önce kaçırıldığını söylemişti. Kendisini kaçıranın Phillip Garrido olduğunu ve evinin bahçesinde hapis hayatı yaşadığını anlatan kızın, iki de çocuk sahibi olduğunu açıklamıştı.

Yaşanan bu yüz kızartıcı olaydan seneler sonra Dugard'ın günlükleri ortaya çıktı. Zaman zaman kilitlenmeyen arka bahçeden 18 yıl boyunca hiç kaçmaya teşebbüs etmeyen Jaycee kendini hapseden Garrido'yla seneler sonra konuşmak ve hislerini onunla paylaşmak istemiş. Yaşadığı travmayı yürek yakan ifadelerle satıra döken Jaycee, günlüğünde 'sürekli olarak 'batıyormuş gibi hissediyorum, acaba onunla konuşmaya çalışsam, özgür olmak istediğimi söylesem bana ne yanıt verir?' gibi ifadeler kullanmış. Hayatının kontrolünü hala elinde hissetmediğini ifade eden Jaycee 'düşüncelerimin, fikirlerimin bile bana ait olup olmadığından emin değilim' sözlerini satırlara dökmüş.

Garrido, tutuklandıktan sonra mahkemedeki ifadesinde tanrıyla konuştuğunu ve mesih olduğunu ifade etmişti. Ruh hastası adamın genç kıza yıllarca beyin yıkama seansları uyguladığını ve evin arka bahçesinde kurduğu hapishane benzeri bahçenin etrafını tentelerle örttüğü öğrenilmişti. - milliyet