Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 16 yıldır bir iş merkezinde hizmet veren Aydın Belediyesinin 1998 yılında başlanılan ve maddi imkânsızlıklardan dolayı yarım kalan Belediye sarayının inşaatının Ocak ayında startının verileceğini müjdeledi.
1994 yılında dönemin Belediye Başkanı Hüseyin Aksu tarafından Aydın"a yakışır bir belediye sarayı kazandırmak amacıyla Atatürk Meydanı"nda bulunan eski belediye sarayı yıkılarak 1998 yılında yeni belediye sarayının temeli atıldı. Geçen bu zaman zarfında Es-Ko iş merkezinde kirada oturan Aydın Belediyesi Türkiye"de kira duran tek belediye unvanını da eline aldı. Aydın"ın ilçe ve beldelerinde bile Belediye hizmet binaları bulunduğu belediyelerin mülküyken Aydın Belediyesi"nde yıllardır süren bu durum vatandaşların tepkisine de neden oluyordu.
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Türkiye"deki belediyelere bakıldığında il, ilçe ve belde belediye saraylarının belediyelerinin kendi mülkünün olduğunu, ancak Aydın Belediyesi"nin 16 yıldır kira oturduğunu belirterek, “1994 yılında eski belediye sarayının yıkılmasıyla birlikte Aydın Belediyesi Es-Ko iş hanında hizmet vermeye başladı. Es-Ko iş hanındaki işyerleri yetersiz gelmesinin ardından da iş hanı binasının yanına belediye tarafından yap- işlet-devret modeliyle ek bina yapılmış. Biz şuan Aydın Belediyesi olarak iş hanındaki işyerlerinin bölüm bölüm olmasından sağlıklı bir hizmet veremez durumdayız. Bunun içinde 1998 yılında temeli atılan ve şuan yarım kalan yeni belediye sarayının inşaatına Ocak ayında tekrar start vererek, 2011 yılı sonunda yeni binamızı tamamlamayı hedefliyoruz.”dedi.
İLLER BANKASINDAN 7 MİLYON TL
12 yıl önce dönemin Belediye Başkanı Hüseyin Aksu tarafından inşaatına başlanan ve bir türlü bitirilemeyen Belediye Sarayı inşaatının tamamlanması için İller Bankasından 7 milyon TL kullanılacak.
Çerçioğlu, yeni Belediye Sarayı için iller bankasından kullanılacak olan kredi için onay aldıklarını da kaydederek, “Yarım kalan belediye sarayı için 7 milyon TL"ye ihtiyacımız vardı. Bunu da belediye meclisi üyesi arkadaşlarımız onayını verdi. Şuan inşaata 12 yıl önce başlanıldığı için mekanik aksamda teknolojik yenilikler ve proje üzerinde bazı revizyonlar yapılması gerekiyordu. Mesela ısıtma mı soğutma mı önemli? Bina ısıtma sistemi üzerine projelendirilmiş. Ama bence ısıtma değil, soğutma sistemi olmalı. Arkadaşlarımız şimdi proje değişiklikleri ile ilgili çalışıyorlar. Proje değişlilikleri tamamlanmasının ardından tekrar belediye meclisine sunacağız ve ardından da iller bankasına gerekli müracaatları yapacağız” şeklinde konuştu.