Bölgedeki hava koşulları ve kaza göz önünde bulundurulduğunda kurtulmalarına yönelik umut azalıyor. Ancak bundan 14 yıl önce daha büyük bir mucize gerçekleşmişti. ABD'li bir yarbay çetin kış şartlarına rağmen 10 yaşındaki oğluyla 9 gün hayatta kalmış ve kurtarılmıştı.


ABD'li pilot Yarbay Mike Cuillard, Ocak 1995'te Kartalkaya'da kayak yaparken 10 yaşındaki oğlu Matthew'le kaybolmuştu. Yarbay ve oğlu 9 gün sonra bulunmuştu.
Arama çalışmalarına TSK'nın yanı sıra İncirlik Üssü'nden gelen ABD'li komandolar da katılmıştı. Yarbay'ın oğlu ile ilk günü karda açtıkları bir çukurda daha sonraki günleri ise bir mağarada geçirdikleri anlaşılmıştı. Yarbay daha sonra bulduğu terkedilmiş bir kulübeye oğlunu bırakarak yardım aramaya çıkınca orman işçileri tarafından farkedilmişti.

3 GÜN SONRA BULUNDU

Arılarla ilgili çalışma yapmak için Aladağlar Milli Parkı'na gelen ABD 'li bilim adamı, 3 gün boyunca bulunamamıştı. ABD 'li Joseph Scatt Oliphenp (48), Temmuz 2008'de arı toplarken kaybolunca cep telefonuyla ABD 'nin Ankara Büyükelçiliğini arayarak yardım istemişti. Kayseri Sivil Savunma ekipleri, kayalıklar arasında mahsur kalan Oliphenp'i 3 sonra bulabilmişti.

EMNİYET MÜDÜRÜ 14 SAAT

Aladağlar"da katıldığı foto-safari sırasında kaybolan Kayseri"nin Develi ilçesi Emniyet Müdürü Suat Günbey, 14 saat sonra düştüğü kanyonda bulundu.
Suat Günbey, Temmuz 2008'de bulunduktan sonra düştüğü yerin çok sarp olması nedeniyle 25 saatlik bir çalışmanın ardından kurtarılabildi. Şekeri ve yüksek tansiyon rahatsızlığı olan Günbey, hayatta kalabilmek için ot yiyip su içtiğini anlattı.

HÜRRİYET