Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaşayan 14 yaşındaki Rana Demiriz, roman yazdı. Demiriz'in 'Göldeki Işıklar' isimli romanı, bugün okuyucuyla buluştu.
Marmaris Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Rana Demiriz, Marmaris Öğretmen Evi'nde Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, yayın evi sahibi, öğretmenleri ve ailesinin katıldığı basın toplantısında romanını tanıttı.

Romanını geçen yıl şubatta yazmaya başlayıp, haziranda bitirdiğini belirten Demiriz, ''Okuldan gelip bilgisayar başına oturarak yazmak gerçekten çok güzel bir duyguydu. Kitabı bitirdikten sonra Türkçe öğretmenimle paylaştım. Sonra da İstanbul'da yayınevleri maceramız başladı. Kitabım yayımlandığı için çok mutluyum'' dedi.

Demiriz, romanı hakkında şunları söyledi:

''Romanım 20 yaşındaki bir genç kızın Amerika'da başlayıp, İspanya'da devam eden ve başından geçen fantastik olayları anlatıyor. Pek iddialı konuşmak istemiyorum ama bugüne kadar kitabı eline alan bırakamadı. Herkesin bir solukta okuyacağını düşünüyorum. Yayıncımızın söylediğine göre de Türkiye'nin en genç roman yazarıymışım. Bu unvanı taşıdığım için çok gururluyum.''

Genç yazarın öncelikle anne ve babasının tebrik edilmesi gerektiğini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Aldoğan ise ailelerin çocuklarını ilgi duyduğu alanlarda desteklemesi gerektiğini bildirdi.

Aldoğan, Rana'nın derslerinin de çok iyi olduğunu ve ilköğretimi birincilikle bitirdiğini belirtti./hürriyet