Kuşadası'nın kanayan yarası haline gelen Kuşadası Uydukent Toplu Konut Kooperatifleri'nde aidatlarını ödemedikleri gerekçesiyle bin 200 üye ihraç edildi.

Uydukent yönetimi tarafından alınan üye ihraç kararları tartışma yaratırken, inşaatların 9 yıldır durduğuna dikkat çeken üyeler, ihraç edilmelerinin yasal olmadığını ileri sürerek mahkemeye gideceklerini açıkladı.

Kuşadası Belediyesi'nin desteğiyle 1997 yılında temeli atılan 4328 konutlu Kuşadası Uydukent Toplu Konut Kooperatifleri Birliği'ndeki inşaatlar 1999 yılında tamamen durmuştu. 9 yıldır tek bir çivi bile çakılmayan Uydekent'te zaman zaman çeşitli tartışmalar yaşanmış ve ancak inşaatlar bir türlü başlayamamıştı. İmar planı tartışmalarının ışığında inşaat ruhsatlarının yenilenmesiyle 6 ay önce gerçekleştirilen genel kurulan ardından inşaatlara başlamak isteyen yeni yönetim üyelere borçların taksitlendirilmesi ile ödeme kolaylığı sağlamıştı. Daha sonra bir karar alan yönetim iki etapda 600'er kişilik gruplar halinde toplam bin 200 üyeyi ihraç etti.

ydukent Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Yıldırım, tartışmalara yol açan üye ihraçlarının ardından bir açıklama yaptı. Yeniden yapılanma sürecine girdiklerini belirten Uydukent Başkanı Bahadır Yıldırım, "Yeniden yapılanma sürecinde radikal kararlar almak ve Uydukent'i bir an önce bitirmek zorundayız. Herkese eşit mesafede duran, kararlı ve şeffaf bir yönetim tarzı benimsedik. Kurallara herkes uyacak, uymayan ve işlerin aksamasına yol açanlar ise, maalesef aramızdan ayrılmak zorunda kalacak. Genel Kurullardan sonra inşaatlarımız büyük bir hızla tamamlama sürecine girecek. Uydukent Olağan Genel Kurulları Haziran ayının ikinci haftasında toplanıyor. İki hafta sürmesi planlanan kongre sürecinde, toplantılar Cumartesi ve Pazar günleri, günde üç kooperatifin ayrı ayrı toplanması şeklinde yapılacak " dedi. 3 bin konutun tapu işleminin bitirildiğini açıklayan Uydukent Başkanı Bahadır Yıldırım, " Uydukent Konutlarının tapularının birim kooperatiflere devir edilmesi işlemleri devam ediyor. Bugüne kadar 3000 konutun tapu işlemleri tamamlanmış ve kooperatiflere devredilmiş. Diğer konutlara ait tapu işlemleri ise genel kurullardan sonra yapılacak. Uydukent üyelerinin talep ettiği Konut Kredisi için Türkiye Halk Bankası ile üst düzeyde yapılmakta olan görüşmelerde olumlu sonuçlar aldık. Ayrıca, Uydukent'in İmar Planı ile ilgili herhangi bir sorunu yok. Aydın İli genelinde yapılan 1/100.000'lik yeni İmar Planı'nda Uydukent'in planlara işlendi ve Uydukent Konutlarının kapladığı saha kadar Yeşil Alanın, İmar Planında yer aldı ve sorun çözüldü " diye konuştu.

Bu arada, Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan'da Uydukent'te yaşanan üye ihraçlarının ardından bir açıklama yaptı. Uydukent'in artık kanayan bir yara olmadığını savunan Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, "Yeniden yapılanma sürecine girildi. Uydukent'in, yeni yönetimi ile doğru ve akılcı işler yapıyor. İnşaatların bir an önce bitmesi ve konutların bir an önce hak sahiplerine teslim edilmesi için gerekli tüm şartlar hazırlandı. Uydukent'in üye sayısının düşürülmesi görüşümüz de ihraç edilen 1200 üye ile sağlanmış olacak. Kredi görüşmeleri çok verimli geçti. Genel Kurulların yapılmasından sonra inşaatlar büyük bir hızla sürecek. Tüm üyelerin Genel Kurullara katılmasını ve yükümlülüklerini eksiksiz olarak yerine getirmesini istiyorum" dedi.