Torba kanun tasarısı görüşmeleri tamamlandı ve 120 liraya kadar idari para cezası öngörülen suçlar adeta serbest bırakıldı. Tasarı kanunlaşana kadar tebliğ edilmemiş 120 TL'nin altında kalan para cezaları affediliyor

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda yaklaşık bir aydır ele alınan Torba kanun tasarısı görüşmeleri tamamlandı ve 120 liraya kadar idari para cezası öngören suçlar adeta serbest bırakıldı. Tasarının kanunlaşıp yayımlandığı tarih itibarıyla tebliğ edilmemiş 120 liranın altında kalan idari para cezaları affediliyor. Sadece, sigarayla ilgili cezalar kapsam dışı kalacak.

Böylelikle torba yasa TBMM Genel Kurulunda kabul edilip Cumhurbaşkanının onayı ve Resmi Gazetede yayınlanana kadar 120 liranın altında trafik cezası, çevre cezası, kabahatler kanunu gereği uygulanan cezalara çarptırılan, ancak bu cezayı tebliğ etmeyenler cezadan kurtulacak.

DİĞER CEZALAR

Maliye Bakanlığınca takip edilen ve süresi 31 Aralık 2004 tarihinden önce olduğu halde ödenmemiş olan alacaklardan 100 lirayı aşmayanlar da tahsil edilmeyecek. Gümrük Müsteşarlığınca takip edilen 31 Temmuz 2010 tarihinden önceki en çok 50 liralık cezalar da alınmayacak.

31 Aralık 2010'dan önce ödenmemiş sigorta primi, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi ve idari para cezası asılları toplamı 50 lirayı aşmayan alacakların 50 lirayı aşmayanlar da tahsil edilmeyecek. Her kabahat için 145 liranın altında kalan idari para cezaları da tebliğ edilmeyecek.