Udi Bestekar ve müzikolog Mehmet Bitmez ile ABD'li perküsyon sanatçısı Jarrod Cagwin, Mardin'de resital verdi.

Mehmet Bitmez, Atatürk Kültür Merkezi'nde, Mardin Valiliğinin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen resitalden önce yaptığı konuşmada, ABD'li perküsyon sanatçısı Cagwin ile tarihi kent Mardin'de resital verecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bitmez, ''Mardin'de bulunanlar çok şanslı. Aslında tüm ülkemizde o kadar değerli ve geniş bir hazine var ki. O yüzden arkadaşımız Cagwin merak ettiği ülkemize geldi. Olağanüstü bir zenginliğin mirasçısı olduğumuzu her seferinde kendisi dile getiriyor. Mardin'de ilk defa konser veriyoruz. Umut ediyorum ki daha çok konserlerde sizlerle buluşacağız. Ayrıca uzak yoldan gelen bir dostumuz daha var. Bu 100 yıllık udu İstanbul'dan özellikle bu konser için getirdik. Çok soğuk bir havaya geldik ama çok sıcak bir şekilde karşılandık'' dedi.

Bitmez ve Cagwin, ''Güneşin Doğuşu'' adı verilen resitalin ardından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Resitali Mardin Valisi Hasan Duruer ile İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayati Develi de dinledi.

Resitalden sonra sanatçılara plaket veren Vali Duruer, resitali zevkle dinlediklerini belirterek, ''Mehmet Bitmez, Türkiye'de ut denilince akla gelen en büyük ustalardan biridir. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Jarrod Cagwin ile gerçekten güzel bir ikili olmuşlar. Bu güzel konseri bizlere bahşettiklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

A.A.