Olay sırasında havanın yağışlı olması ve çocukların okulda bulunması faciayı önledi. Ağaç nedeniyle binalarda ve otomobillerde hasar meydana geldi.

Olay, Tahtavi Mahallesi Kara Yusuf Sokak'ta saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Tarihi çınar ağacı sert esen rüzgara daha fazla dayanamayarak başka bir sitenin bahçesine devrildi. Koca çınar ağacı büyük bir gürültüyle site duvarının bir kısmını da yıkarak yan taraftaki binaların otoparkına devrildi. Otoparkta bulunan otomobillere ve bina duvarlarına zarar veren ağaç vatandaşların yüreğini de ağzına getirdi. Tarihi ağaç işçiler tarafından kesilerek altında kalan otomobiller çıkartıldı.

Site sakinlerinin büyük korku yaşamasına neden olan olay sırasında kimsenin site bahçesinde bulunmaması şans olarak değerlendirildi. Ağaçtan kopan bir dalın site duvarına saplanması ise dikkat çekti.

Yaşadıkları şoku üzerlerinden atamayan site sakinleri, belediye görevlilerine tepki gösterdi. Korku dolu gözlerle devrilen ağaca bakan vatandaşlardan bazıları tehlikenin farkında olduklarını, defalarca yetkililerden yardım istediklerini söyledi. Duydukları ses üzerine büyük bir korkuyla dışarıya fırladıklarını belirten Yusuf Yücel, "Ağacın devrileceğini tahmin ettik. Gidip belediyeye haber verdik. Ama kimse gelmedi. Sonunda korktuğumuz başımıza geldi. Koca ağaç bahçeye devrildi. Her gün küçük çocuklarımızı burada gezdiriyorduk. Hepimizi Allah korudu." dedi.

Tarihi ağacın devlet envanterinde kayıtlı olduğunu belirten Mahmut Göksu da, "Bu çok eski ve büyük bir ağaçtı. Devletin kayıt altına aldığı en az 100 yılık bir ağaç. Kökleri çürüdüğü için daha fazla dayamadı. Normalde burası çok kalabalık olur. Allah bizi korudu. Havanın yağışlı olması ve çocukların okulda bulunması faciayı önledi. Daha büyük bir olay olabilirdi." şeklinde konuştu.