Didim ve Yöresi Engelliler Derneği ihtiyaç sahipleri ile hayırseverleri bir araya getirmeye devam ediyor. Didim Devlet Hastanesi Evde Hizmet Birimi’nin Didim ve Yöresi Engelliler Derneği’ne bildirdiği engelli Birgül Baybora’ya, Hayırsever İzzet- Safiye Günana çifti akülü sandalye bağışında bulundu. Akülü sandalye Birgül Baybora’ya , Akköy deki evinde teslim edildi.
EMES hastalığına 10 yıl önce yakalandığını ve ilk zamanlarda aksayarak yürüdüğünü anlatan Birgül Baybora, daha sonra baston kullanmaya başladığını ancak tüm tedavilere rağmen yürüme yeteneğini kaybettiğini söyledi. “10 yıldır bu gördüğünüz evden dışarı çıkmadım diyen” Baybora, Dernek Başkanı Bedri Altıntaş’a ve hayırsever Günana çiftine de yaptıkları bağış dolayısıyla çok teşekkür ederek, “10 yıllık evdeki esaretim sona erdi, artık sandalyeme binerek dondurma yemeğe gidebilirim” dedi.
Hayırsever İzzet Günana da, geçtiğimiz hafta içerisinde Birgül Baybora’yı Dernek Başkanı Bedri Altıntaş ile birlikte ziyaret ettiğini ve Baybora’nın durumundan çok etkilendiğini aktardı. Bir iş adamı olarak hayatın bir başka yüzünü görmüş olduğunu ifade eden Günana; “Bugün sağlıklı olduğumuz için şükredebiliriz, ancak insanız ne zaman başımıza ne geleceğini bilemeyiz. Didim ve Yöresi Engelliler Derneğini yaptıkları çalışmalar dolayısıyla kutluyorum bizlere vesile oldukları için ne kadar teşekkür etsek az. Birgül hanımın, bir an önce iyileşip sağlığına kavuşmasını canı gönülden diliyorum” diye konuştu.
EVDE SAĞLIK HİZMETİ ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR
Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Bedri Altıntaş ise, Didim Devlet Hastanesi Evde Hizmet Birimi Doktoru Hatice Büyüktuna, Hemşire Nurten Ertekin ve Sağlık Memuru Ergün Gürtemel’e teşekkür ederek, şunları söyledi: “Hastanemiz Evde Hizmet Birimi çok önemli bir çalışma yürütüyor. Bu koordinasyonu sağlamış olmaları bir engeli daha kaldırmamıza aracı oldu. Başarılarının devamını diliyorum. Kurumlar arası işbirliğinin güzel bir örneğini yaşadık. Birlikte daha güzel çalışmalar çıkartacağımıza inanıyorum”