Der Standard: “Takımını ateşledi, maçın adamıydı.”

Die Presse: “Tuncay Şanlı resmen kâbusumuz oldu.”

VİYANA fatihi Tuncay Şanlı"yı Avrupa basını göklere çıkardı. Avusturya"yı 4-2 yendiğimiz maçta 3 muhteşem gol atan Tuncay, başta ev sahibi ülke olmak üzere futbol yaşamını sürdürdüğü İngiltere basını dahil herkesten büyük övgü aldı. Tuncay için en dikkat çekici başlığı Avusturya"nın köklü gazetelerinden Der Standard attı. Gazete olağanüstü performansı ve attığı goller için “Tuncay bizi 3 golle susturdu” manşetini attı.

DAHA önce Milli Takım formasıyla İsviçre"yi 4-2 yendiğimiz maçta 3 gol atan Tuncay, önceki gün de hat-trick yaparak Milli Takım formasıyla 19. golüne imza attı. 51 gollü Hakan Şükür ve 21 gollü Lefter"e yaklaşan Middlesbroug"lu yıldız böylelikle aktif futbol yaşantısını sürdüren oyuncular arasındaki en skorer isim oldu.

AVUSTURYA"DA dün yayınlanan gazeteler milli yıldızla ilgili olarak şu yorumları yaptı:

“Tuncay bizi üç golle susturdu. Her atak tehlike oluşturdu”. Kaptan olarak sahada takımını güçlendirdi ve maçın en etkili ismi oldu.”

“Şanlı korkulu rüyamız oldu. 3 gol atmak onun ayağından çok basit gibi duruyor.”

“Tartışmasız bir şekilde ortaya koyduğu performansla gecenin adamı oldu.”

İNGİLTERE"DEKİ başarılı performansını Milli Takım formasıyla da devam ettiren Tuncay"a Ada basını da geniş yer ayırdı. İngiltere"de yayın yapan gazeteler şu başlıklarla Tuncay"ın performansını okurlarına duyurdu

“Karel Brückner, Tuncaylı Türkler"den yine kaçamadı”

“Tuncay Şanlı"nın 3 golü Türkler"i uçurdu. Şampiyonanın yarı finalisti, ev sahibine Ernst Happel"de kötü bir sürpriz yaptı.”

ÖTE yandan Tuncay"ı hem gecenin hem de maçın adamı seçen UEFA ise “Şanlı"nın üçlemesi, Euro 2008 yarı finalisti Türkiye"yi zafere taşıdı” sözlerine yer verdi.