Afrika'dan Avrupa'ya göçmen akını konusunda anlaşmazlık yaşayan iki lider, boy konusunda da birbirleriyle adeta yarıştı.
 
Özellikle eski manken olan Carla Bruni'yle evlendikten sonra topuklu ayakkabılarını hiç çıkarmayan, hatta zaman zaman parmak uçlarında yürüyen Sarkozy, yine topuklu ayakkabıdan vazgeçmedi.
 
Daha önce Sarkozy'den uzun olduğunu söyleyerek boyuyla övünen Berlusconi de, Sarkozy'den kısa görünmemek için toplantıya topuklu ayakkabıyla katıldı.
 
İki liderin yan yana çekilen fotoğrafları, 1.65 boyundaki Sarkozy'nin 1.71 boyundaki Berlusconi'yle aynı boyda görünmek için daha yüksek topuklu ayakkabılar giydiğini ortaya koydu.
 
SCHENGEN'İ DEĞİŞTİRİLME PLANI
 
Görüşmede Berlusconi ve Sarkozy, iki ülke arasında krize yol açan kaçak göçmen sorununa çözüm bulmak için, Schengen Anlaşması'nda değişiklikler yapılmasını istedi.
 
İki lider, Roma'da Libya özel gündemiyle gerçekleştirilen zirve sonrasında düzenlenen basın toplantısında, Avrupa Komisyonu'na Schengen Anlaşması'nda birtakım değişiklikler yapılmasını talep eden bir mektup gönderme kararı aldıklarını açıkladı.
 
İki ülkenin, anlaşmanın sınır kontrollerinin sıkılaştırılması yönünde değiştirilmesini istediği belirtildi.
 
İSPANYA'DAN TEPKİ
 
İspanya ise Schengen'de değişiklik yapılmasını istemesine tepki gösterdi.
       
İspanya Dışişleri Bakanı Trinidad Jimenez, "Şimdiye kadar çok iyi çalışan bir sistemin değişmesinden veya alternatif yollar aranmasından yana değiliz. Schengen, tüm ülkelerin koordinasyonuyla çok iyi bir şekilde çalışıyor" dedi.
 
İtalya'nın Kuzey Afrika'daki isyanlar ve Libya'daki savaşın ardından bölgeden kaçan, çoğunluğunu Tunusluların oluşturduğu mültecilerin bir bölümüne vatandaşlık vermesi, Fransa'nın tepkisini çekmişti.
 
Avrupa Birliği Komisyonu da, İtalya’dan trenle gelen Kuzey Afrikalı kaçak göçmenleri ülkeye sokmayan Fransa’ya hak vermişti.
 
Hürriyet