2-4 Mayıs 2011 tarihlerinde Fatih Üniversitesi’nde yapılacak etkinlikte “Medya ve Çocuk”, “Engellilik ve Çocuk”, “Şiddet ve Çocuk” konuları ele alınacak.

Fatih Üniversitesi Çocuk Gelişimi Programı Başkanı Fatma Yaşar Ekici, ilk kez gerçekleştirilecek organizasyonun, televizyonun çocuklar üzerindeki etkilerini anlamak açısından önemli olduğunu söyledi.

Ekici, “Günümüzde televizyon olmadan yaşamını sürdürebilen kişi sayısı giderek azalmaktadır. Özellikle de çocuklar için televizyon vazgeçilmezler arasındadır. Çocukların pek çok davranışta olduğu gibi televizyon izleme davranışında da yetişkinleri model aldıklarını unutmamak gerekir. Önemli olan televizyonun ne kadar zararlı ve yararlı olduğundan çok, onu nasıl bilinçli kullanacağımızı bilmek ve çocukların televizyonla ilişkilerini doğru biçimlendirmektir” dedi.

Program Düzenleme Kurulu Başkanı Öğretim Görevlisi Hamide Bodur ise, çocuklara yönelik şiddeti önlemek için ulusal ve uluslararası düzeydeki yasalara, yasaklara ve cezai yaptırımlara rağmen dünyanın hemen her yerinde çocukların şiddetle karşılaştıklarını belirtti.

Aras, “Şiddet, çocuklarda fiziksel ve ruhsal hasarlar bırakırken bazı çocuklarımızın gencecik umut dolu yaşamlarının yitirilmesine sebep olmaktadır. Çocuklara yönelik şiddet ve taciz, kanayan bir yaradır. Kültürel değerlere göre şiddetin kabul görmesi, şiddetin kalıcı olmasına ve vuku bulmasına sebep olmaktadır. Yapacağımız bu programla insanlarda farklı ufuklar açmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Programla ilgili daha fazla bilgi için, www.coge.biz adresi ziyaret edilebilir.

NTV