İstanbul’da 36, Ankara’da 38, Aydın’da ise 43 dereceye ulaşması beklenen sıcaklıklar nedeniyle uzmanlar vatandaşları özellikle öğle saatlerinde açık alanda bulunmamaları konusunda uyardı.

Açık hava, kuvvetli rüzgâr

Bugün (20 Temmuz Pazar) Karadeniz’in doğusu ile Akdeniz’in bazı kıyı kesimlerinde kısa süreli sağanak görülebilir. Ancak pazartesi gününden itibaren yurt genelinde sıcak hava dalgası etkisini artıracak.

Salı gününden itibaren Türkiye’nin büyük bölümü açık ve güneşli olacak. Bazı bölgelerde ise rüzgârın zaman zaman kuvvetli esmesi bekleniyor.

Amiral Cem Gürdeniz’den NATO kararına tepki
Amiral Cem Gürdeniz’den NATO kararına tepki
İçeriği Görüntüle

Uzmanlar uyardı

Uzmanlar, yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olan vatandaşların güneş altında uzun süre kalmamaları, bol sıvı tüketmeleri ve serin alanlarda bulunmaları gerektiğini belirtti.