Sabah Pususu ve Fidye Talebi
İddiaya göre, iş insanı Cemalettin K., sabahın erken saatlerinde aracına yöneldiği sırada kimliği belirsiz iki saldırgan tarafından silah zoruyla alıkonularak Nazilli'den kaçırıldı. Zanlıların, kısa süre sonra iş insanının ailesiyle iletişime geçerek yüklü miktarda fidye talep etmesi üzerine durumun ciddiyeti anlaşıldı.
Ailenin ihbarı üzerine Nazilli ve Akhisar merkezli olmak üzere iki ilin Jandarma ve Polis teşkilatları, koordineli ve geniş kapsamlı bir soruşturma başlattı. Olay, sivil ve resmi ekiplerin yanı sıra teknik takip birimlerinin de devreye girmesiyle adeta bir filme dönüştü.
Nefes Kesen Operasyon: Bir Zanlı Ele Geçirildi
Saatler süren titiz teknik ve fiziki takip sonucu, şüphelilerin Manisa'nın Akhisar ilçesine bağlı Akselendi bölgesine doğru hareket ettiği tespit edildi. Jandarma Komutanlığı ekipleri, belirlenen bölgede hızla operasyon düğmesine bastı.
Gerçekleştirilen nokta operasyonda, zanlılardan Kamuran isimli şahıs kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonun en kritik anında ise, diğer şüpheli Şenol K.'nın güvenlik çemberini yararak silahıyla birlikte firar ettiği belirlendi.
Firari Şenol K.'nın Yanındaki Milyonluk Yük
Firari zanlı Şenol K.'nın kaçarken yanında yaklaşık 1 milyon 300 bin TL değerinde çek ve 300 bin TL nakit para olmak üzere toplam 1 milyon 600 bin TL'lik bir serveti de götürdüğü iddia edildi.
Kaçan zanlıyı yakalamak ve paraya el koymak amacıyla bölgeye özel eğitimli jandarma timleri sevk edildi. Akhisar ve çevresi didik didik aranırken, soruşturmanın fidye girişiminin arkasındaki bağlantıları ortaya çıkarmak üzere çok yönlü olarak derinleştirildiği öğrenildi. Yetkililer, kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini açıkladı.