Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Çay ve kahve keyiflerinin vazgeçilmezi olan elmalı kurabiye tarifi, evde kolayca yapabileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, elmalı kurabiye nasıl yapılır? Elmalı kurabiye tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası, hazırlanışı...

ELMALI KURABİYE TARİFİ

Elmalı kurabiye malzemeler

Elmalı kurabiyenin iç harcı için

Elmalı kurabiyenin üzeri için

ELMALI KURABİYE YAPILIŞI

Öncelikle tarife iç harcını yaparak başlayın. Elmaların kabuklarını soyup bir tavanın içerisine rendeleyin. Ayçiçeği yağı, şeker ve tarçını ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. Son olarak ceviz içini ilave edip 1-2 dakika daha pişirin. Soğumaya bırakın.

Hamuru için, tüm malzemeyi bir kap içerisine ekleyerek yoğurun. Kurabiye hamurunu, mutfak tezgahında 3 mm kalınlığında açıp üçgenler kesin. Kesilen parçaların geniş taraflarına hazırladığınız elmalı harcı paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın veya yağlı kağıt kullanın. Fırın tepsisinin içine hazırladığınız kurabiyeleri dizip, 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Üstü pembeleşmeye başladığında fırının ısısını kapatın. Fırından çıkarılan kurabiyelerin üzerine bol miktarda pudra şekeri serperek servis yapın.