Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde düzenlenen Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni'nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Gazze'deki durumu değerlendiren Erdoğan, Hamas'ın ABD Başkanı Donald Trump'ın Gazze planını kabul etmesini memnuniyetle karşıladığını belirtti. Erdoğan, bununla birlikte bölgede kalıcı barış için fırsat penceresinin açıldığını ve İsrail'in saldırılarını derhal durdurması gerektiğini ifade etti. Erdoğan, Türkiye'nin Gazze'ye yönelik diplomatik çabalarını sürdüreceklerini vurguladı ve tüm tarafların sorumluluk duygusuyla hareket etmesi gerektiğini söyledi.
Erdoğan, "Kalıcı barış için fırsat penceresi aralandı" diyerek, Gazze'deki soykırımı durdurma çabalarının devam ettiğini vurguladı. Geçen hafta New York ve Washington'da yoğun temaslarda bulunduklarını belirten Erdoğan, "Mazlumların sesi olduk" ifadesini kullandı. Ayrıca, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı telefon görüşmesinde, Gazze’nin durumunu detaylı şekilde ele aldıklarını belirtti.
Erdoğan, Küresel Sumud Filosu’nun yolcularının Türkiye'ye getirileceğini açıkladı. Türkiye'nin, Filistin davasına verdiği desteği yineleyerek, Gazze’nin huzura kavuşması için elinden geleni yapacağını belirtti. Erdoğan, "Gazzeli mazlumlara dayanışma mesajlarımızı iletiyor, Türkiye'nin her zaman yanlarında olacağını tekrar ifade ediyorum" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i hedef alarak, "CHP'nin başındaki zat belediye soyguncularına sahip çıkıyor" dedi. Erdoğan, belediyelerde yaşanan yolsuzluklarla ilgili olarak, "Harcanan milyarlar var ama eser, hizmet, icraat yok. Bunlar ortaya dökülünce CHP'nin başındaki zat 'siyasi operasyon' diyerek belediye soyguncularına sahip çıkıyor" ifadesini kullandı. Erdoğan, CHP'li belediyelere yapılan yolsuzluk ve soygunlara karşı yargının adım atması gerektiğini belirtti ve bu skandalları mahkemelerde hesap vermeleri için sürekli gündeme getireceklerini söyledi.