CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, AK Parti Aydın Milletvekili Seda Sarıbaş’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elini öpmesinin ardından aldığı 200 TL’lik harçlığı eleştirdi. Bülbül, X platformundaki paylaşımında, 200 TL’nin 2009 yılındaki alım gücüyle bugünkü durumunu kıyaslayarak AK Parti’nin ekonomik politikalarını sert bir şekilde eleştirdi.

Aydın’da Nüfus 1 Milyonu Aştı: En Yoğun Grup 43 Yaşındaki Vatandaşlar! Aydın’da Nüfus 1 Milyonu Aştı: En Yoğun Grup 43 Yaşındaki Vatandaşlar!

Süleyman Bülbül paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye’de halen kullanımdaki en yüksek banknot olan 200 TL, 1 Ocak 2009’da kullanılmaya başlandı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Seda Sarıbaş’a harçlık olarak verdiği 200 TL’lik banknot ile 2009’da ve bugün ne alınabiliyor?”

Bülbül, karşılaştırmayı şu verilerle detaylandırdı:

  • 1 Ocak 2009’da 200 TL, 132 dolar yaparken bugün yalnızca 5.65 dolar ediyor.
  • 1 Ocak 2009’da 200 TL, 95 euro yaparken bugün yalnızca 5.51 euro ediyor.
  • 1 Ocak 2009’da 200 TL ile 5 gram altın alınabiliyorken bugün 0.06 gram altın alınabiliyor.
  • 1 Ocak 2009’da 200 TL ile 12.2 kg dana eti alınabiliyorken bugün yalnızca 350 gram alınabiliyor.
  • 1 Ocak 2009’da 200 TL ile 37.7 kg tavuk eti alınabiliyorken bugün yalnızca 700 gram alınabiliyor.

Bülbül ayrıca, Seda Sarıbaş’a verilen 200 TL’nin bugünkü ekonomik durum karşısında sembolik bir anlam taşımadığını belirterek, “Doları, Euro’yu, altını, eti, tavuğu bir kenara bırakalım. Seda Hanım bu 200 TL ile bir kahveyi bile zor alır. AKP’nin liyakatsiz kadroları ve iş bilmezliğinin Türkiye’yi sürüklediği ekonomik kriz işte budur!” ifadelerini kullandı.

Bülbül’ün paylaşımı sosyal medyada geniş yankı uyandırdı ve tartışmalara neden oldu.