AYDINPOST ÖZEL HABER - Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun 2010 yılında yapılan bir ihaledeki sahtecilik suçunu savcılığa bildirmediği gerekçesiyle hakkında soruşturma yapılması yönünde karar verildiği öğrenildi.

İHALEYİ ALAN ŞİRKET PERSONELİNİN DİPLOMASI SAHTE ÇIKTI

2010 yılında Aydın Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nce bilgi işlem biriminde hazırlanan teknik hizmet satın alınmasına ilişkin yapılan ihalede, ihaleyi üstlenen Lodos Bilişim Güvenlik Sistemleri Pazarlama İthalat Ticaret Ltd. Şti’nce idareye sunulan personel listesi içerisinde Serhan Seyhan’a ait yazılım mühendisliği diplomasının sahte olduğu anlaşıldı. Bu sebeple ihalenin gerçekleştirilmediği ve uygulamasının yapılmadığı ortaya çıktı.

AİLECEK BELEDİYENİN İMKÂNLARINDAN YARARLANMIŞLAR

2010 yılında Aydın Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün ihalesinde diplomasının sahte olduğu anlaşılan Serhan Seyhan ismi aslında hiç de yabancı değil. Sahte diplomayla ihaleye girdiği tespit edilen Serhan Seyhan, o süreçte belediyenin yazılım işlerini yapan Sampaş A.Ş’den, Serhan Seyhan’ın eşi de belediye personeli olarak maaş alırken, kardeşi Sercan Seyhan ve baba Seyhan’ın da Ayba personeli olduğu biliniyor.

BELEDİYE SAHTE DİPLOMALI ŞAHSIN KURDUĞU ŞİRKETİ HİBE ALMIŞ

Aydın Belediyesi’nin 2010 yılında sahte diplomayla girdiği tespit edilince sonuçlandırılmayan ihalenin başrolündeki isim Serhan Seyhan, 20 Aralık 2013 tarihinde Türk Ticaret Kanunu’na uygun olarak tescil ettirdiği Aybel İnş. Org. Spor Hizm. Tem. Gıda San. Ve Tic. Ltd. Şti’yi 27 Aralık 2013 tarihinde Aydın Belediye Başkanlığı’na devrettiği ortaya çıktı. Devirden sonra şirketin tek yetkilisi Özlem Çerçioğlu oldu.

ÇERÇİOĞLU’NA SORUŞTURMA ŞOKU!

KAMU GÖREVLİSİ OLARAK SUÇU BİLDİRMEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

İhale nedeniyle idareye sunulan yazılım mühendisliği diplomasının sahte olduğunun anlaşılması üzerine Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun konuyu adli mercilere iletmesi gerekirken, konuyla ilgili olarak herhangi bir işlem veya eylemde bulunmadığı, bu nedenle 5237 sayılı TCK’nın 279. Maddesinde düzenlenen “Kamu görevlisinin suçu bildirmemesi” şeklindeki suçu işlediği ve hakkında ileri sürülen eylemin sübuta erdiği anlaşıldığından Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hakkında 11 Eylül 2015 tarihinde “Soruşturma İzni” verildiği öğrenildi.