Seçim ufukta göründü. Partiler kısa zaman içinde aday listelerini hazırlayacaklar. Gönül isterdi ki bu listeler ön seçim ile hazırlansın ama demokrasimiz 77 yıl geçmesine rağmen daha o olgunluğa erişmiş görünmüyor. Bundan sonra pek olacağa da benzemiyor.

Gelelim konumuza.

Metin Lütfi Baydar, Aydın ilinin evladıdır. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdikten sonra Gülhane Askeri Tıp Fakültesinde Ortopedi ve Travmatoloji uzmanlığını aldı. GATA Tıp Fakültesinde 1995 yılında doçent oldu. Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde Başhekim olarak görev yaptı. 2000 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesine profesör olarak atandı ve Araştırma Uygulama Hastanesi Başhekimliğine getirildi.

2004-2011 yılları arasında Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü görevini üstlendi. 2011 yılında Milletvekili olduğu zaman bıraktığı doktorluk görevine 2018 yılında geri döndü.

Metin Lütfi Baydar siyasette iz bırakan bir kişi olmuştur. 24. 25. 26. Dönemlerde Aydın Milletvekili seçilerek önemli bir siyasi başarı elde etmiştir.

Metin Lütfi Baydar milletvekili seçildikten sonraki dört yıllık süre içinde gösterdiği olumlu yaklaşım ve halkla kurduğu iyi iletişim sonucu başarılı bir siyasetçi çizgisini yakalamıştır. Gerek parti içindeki diğer milletvekilleri ile gerek yerel yönetimler ile gerek parti örgütü ile gerekse halk ile her zaman olumlu iletişim kurabilmiştir.

Haziran 2015 seçimleri için partisi CHP Aydın ili için önseçim kararı almış ve yapılan ön seçimde Metin Lütfi Baydar birinci olarak çıkmıştır. Erken seçim kararı ile Kasım 2015'te yapılan seçimlerde yine aday gösterilmiş ve seçilerek üçüncü kez milletvekili olmuştur.

Metin Lütfi Baydar, üç dönemlik milletvekilliği döneminde önemli işler başarmış, siyasette adından söz ettirmesini bilmiştir. Elbette bu başarısında sıcak kanlı kişiliği, iyi iletişim kurabilme yeteneği, rektörlüğü süresince gerek öğrencileri ile ve gerekse hastaları ile gerekse halkla kurmuş olduğu olumlu ilişkilerin katkısı çok olmuştur.

Eğitim konusunda deneyimli ve başarılı bir öğretim görevlisi olarak ülkemize çok sayıda doktor yetiştirmiş, ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde çok sayıda makale ve kitaplar yazmıştır. Avrupa'da ve Asya'nın değişik ülkelerinde atroskopi ve spor hekimliği konusunda dersler vererek deneyimini uluslararası platforma taşımıştır.

Rektörlük döneminde üniversitesinin nicel anlamdaki büyümesinin yanında nitelikli hale gelmesini sağlamıştır. Onun döneminde Süleyman Demirel Üniversitesi seviye atladığı gibi Isparta’nın ve birçok ilçesinin bölgesel kalkınma ve modernleşme projelerine destek olmuştur. İlçelerde Meslek Yüksekokullarına yeni binalar kazandırmak için yerel yönetimlerin ve halkın desteğini iyi iletişim kurabilme yeteneği ile başarmıştır.

Az sayıda üniversitenin başarabildiği ve üniversiteleri bölgenin ve sanayinin lokomotifi haline getirebilecek çağdaş projelerden biri olarak daha önce temelleri atılan Göller Bölgesi Teknokentinin kurulmasını sağlamıştır. Kısacası üniversiteyi şehirden çıkarıp kalite, projeler ve başarı anlamında Dünya çapında bir üniversite seviyesine çıkarmıştır. Uluslararası Üniversiteler Birliğinin 2008 yılı Yönetim Kuruluna ilk ve tek Türk Rektör olarak seçilmiştir.

Sonuç olarak, Metin Lütfi Baydar, bir öğretim üyesi olarak iyi bir eğitim geçmişe sahiptir. Eğitim konusunda oldukça deneyimli ve ileriye dönük vizyona sahiptir. Bu vizyoner yapısı ile milletvekili olursa olası Millet İttifakı iktidarında Milli Eğitim Bakanlığı’nın en güçlü adayı olacaktır.

Bu durum gerçekleşirse 1993 yılı ve 1977-1978 yılları arasında iki kez Millî Eğitim Bakanlığı görevini yürüten Nahit Menteşe'den sonra ilimizin ikinci Milli Eğitim Bakanı Metin Lütfi Baydar olacaktır. Bakan olduğu takdirde bu görevini çok iyi yapacak ve yıllardır sorunlarla boğuşan Milli Eğitim Bakanlığını kısa sürede düze çıkararak eğitimimize ivme kazandıracaktır. Zaten ülkemizin geleceği için acele olarak bocalayan eğitim sistemimizin düze çıkarılması gerekmektedir. Yoksa daha çok ağlaşırız.

"Başarı bir yolculuktur, varış noktası değil." (Ben Sweetkand)