Bir Reddit kullanıcısı, 2023 yılının Eylül ayında Apple'ın yönergelerine uyarak bir iPad'i sildi ve bir arkadaşına sattı. Arkadaşı geçen hafta iPad'i iPadOS 17.5 sürümüne güncelledi ve Reddit kullanıcısının eski fotoğraflarının Fotoğraflar uygulamasında yeniden belirdiğini görmeye başladı.

Reddit'te şu yorum paylaşıldı:

"iPad'i satmadan önce resmi Apple kılavuzlarını kullanarak sildim. iPad'i sildikten sonra Apple kimliğimle iPad'e hiç giriş yapmadım. iPad'imi Eylül 2023'te bir arkadaşıma sattım, iPad OS 17.5'e güncelledikten sonra bugün beni aradılar ve eski görüntülerimin Fotoğraflar uygulamasında göründüğünü söylediler. Çok büyük bir gizlilik ihlali bu. Bununla ilgili başka raporlar da görüyorum. Kaç kişi başkalarından satın aldığı cihazlarda başkalarının fotoğraflarını görecek?"

Etkilenen iPad, en son işletim sistemi güncellemesine güncellenmiş dördüncü nesil 12.9 inç iPad Pro'ydu ve satılmadan önce Apple'ın talimatları doğrultusunda silindi. Reddit kullanıcısı, iPad'i sildikten sonra herhangi bir noktada iPad'e tekrar giriş yapmadıklarını söylüyor, bu nedenle eski fotoğraflarının cihazda nasıl yeniden ortaya çıktığı tamamen belirsiz.

Farklı Apple hesabıyla bile silinen fotoğraflar görünebiliyor

Bu haftanın başlarında, güncellemeden sonra silinen fotoğrafların aygıtlarında yeniden ortaya çıktığını gören birkaç kullanıcı raporu daha ortaya çıkmıştı, ancak bu raporlar aygıtlarına hala sahip olan ve kendi iCloud hesaplarına ve Apple kimliklerine giriş yapmış olan kullanıcılara aitti.

80 milyonluk vurgunda yargılanan zabıt katibi, hakim karşısında... 'Bugün çıkayım yine bana para verecekler' 80 milyonluk vurgunda yargılanan zabıt katibi, hakim karşısında... 'Bugün çıkayım yine bana para verecekler'

Son rapor, silinen ve satılan iPad'in artık oturum açmamış bir Apple ID'den eski fotoğrafları bir şekilde geri yüklediğini öne sürüyor. Reddit kullanıcısı, yeniden ortaya çıkan fotoğrafların 2017 yılına ait olduğunu ve bunun da benzer raporlarla uyumlu olduğunu söyledi. Fotoğraflar başlangıçta bir iPhone'da çekilmiş ve iPad silinip satılmadan önce iCloud Fotoğraf Arşivi aracılığıyla iPad ile eşzamanlanmış.

Diğer kullanıcılar, yıllar öncesine ait fotoğrafların (2010 gibi bir tarihte) nedenini açıklamadan aniden yeniden ortaya çıktığını gördüler. Bu sorun tüm kullanıcılarda görülmediği gibi, silinen tüm görüntüleri de etkiliyor gibi görünmüyor.

Apple'dan açıklama henüz yok

Apple cihazlarının fotoğrafları Fotoğraflar uygulamasının Son Silinenler bölümünde 30 gün boyunca saklaması ve Son Silinenler arayüzünden ikinci bir silme işlemi gerçekleştirilmesi halinde görüntülerin otomatik olarak silinmesi gerekiyor. Apple, bazı kullanıcıların fotoğrafların neden yeniden göründüğüne dair henüz herhangi bir bilgi vermedi, ancak silinip satılan bir cihazda eski fotoğrafların göründüğüne dair bir rapor duymak endişe verici.