İçişleri Bakanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine dayanarak, 17 Ekim Cumartesi günü birçok ilde kuvvetli sağanak yağış ve fırtına beklendiğini duyurdu. İstanbul başta olmak üzere Marmara, Karadeniz, Akdeniz, Ege ve İç Anadolu bölgelerindeki çok sayıda il için uyarıda bulunan Bakanlık, vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, dolu ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.
İçişleri Bakanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son bilgiler doğrultusunda, 17 Ekim Cumartesi günü yurdun birçok bölgesinde etkili olması beklenen kuvvetli sağanak yağış ve fırtınaya ilişkin uyarıda bulundu.
Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İstanbul'da yağışların akşam saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli, cumartesi günü öğle saatlerinden itibaren ise özellikle Anadolu Yakası'nda yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olmasının beklendiği belirtildi.
İzmir, Aydın ve Manisa'nın doğusu, Denizli, Uşak, Kütahya, Konya'nın batısı ile zamanla Afyonkarahisar ve Eskişehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi.




