Kuşadası'nda basın mensupları ile bir araya gelen Kuşadası Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalım, gazetecilerle buluşmasında “2026 Ocak ayında bir seçim olacak. Kuşadası esnafımız takdir gösterirse yeniden görevi devam edeceğiz. Bu süreçte üye sayımız arttı. Göreve geldiğimizde 2 bin 51 üyemiz vardı, bugün 3 bin 850 üye sayısı ile bölgenin en büyük üye sayısına sahibiz. Kuşadası esnafımızı zarar veren belgesiz, kayıtdışı çalışanlar en büyük sorunumuz ve bu konuda yetkili merciler ile ortak mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“En önemli karar odamızın yerini değiştirmek oldu”

Kuşadası Esnaf ve Sanatlar Odası Yönetim kurulu olarak aldıkları en önemli kararın oda binalarının yerini değiştirmek olduğunu belirten Başkan Çalım, “İlk yerimiz kent merkezinde bulunuyordu ve yoğun bir trafik vardı. Yeni yerimize ulaşım daha kolay trafik yoğunluğu daha az. Yeni yerimiz 500 metrekare ve daha kullanışlı. Eski yerimiz 250 metrekare alana sahipti. Üyelerimizi daha iyi hizmet veriyoruz. Sınıflarda dersler düzenliyoruz" dedi.

“İki net asgari ücret maaş alıyorum”

Koçarlı’da ‘şok’ uygulama
Koçarlı’da ‘şok’ uygulama
İçeriği Görüntüle

Çalım, basın mensuplarının maaşına dair soruyu "Kanuni olarak 4 bürüt asgari ücret alma hakkım var, fakat seçildiğim günden itibaren iki net asgarî ücret alıyorum" diye cevapladı.

“Birlik seçimlerine gelmeyebilirim”

Çalım, Aydın Esnaf Odaları Birlik Seçimleri için sorulan soruya ise "Adayların hepsi arkadaşım, bana bir teklif gelmedi. Bütün aday arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Birlik seçimlerine gelmeyebilirim" şeklinde yanıtladı. Başkan Çalım, kendisi dışında aday isimlerin olduğunu da belirterek, "Üyemiz olan herkesin aday olma hakkı var. Esnafımız kimi takdir ederse görevi sürdürecek. Hayırlı olsun” dedi.

2E5Bd3F2 531F 4632 B8F6 Ffc8264821A35313Ea7A Cd92 4Aff 9Bdf 20B0990F4B472B05624D 457A 478C Bcbd 6Da9F3A3155F