1 Eylül itibarıyla deniz av yasağının kalkmasının ardından, balıkçılar denizlerle ve balıklarla buluştu. Denize ağlarını atan balıkçıların ise ağları doldu taştı. Özellikle Karadeniz’de palamut bolluğunun yaşanırken, bolluğun bu şekilde devam etmesiyle birlikte, tanesinin 30 TL’ye kadar düşmesi bekleniyor.
Balık satıcısı Onurcan Köse’de bu sene palamutta bolluğu olduğuna dikkat çekerek, “Vatandaşların birkaç yıldır palamut özlemi de vardı. Bu durum iyi oldu. Geçen yıl hamsiye doyuldu bu yıl palamut” dedi.
Denizlerdeki Palamut bolluğuyla birlikte, 80 TL’den satılan palamudun tanesi, 50 TL’ye düştü. Balık satıcısı ise “bugün herkes 5-10 adet palamut alıyor. 150 kasa palamut geldi. Öğlene kadar 75 kasa palamut satıldı. Akşama kadar tükeneceğini düşünüyoruz. Palamutta bolluk böyle giderse tanesi 30 TL’ye kadar düşebilir” dedi
Karadeniz’in balık ambarı ila Samsun’da mezgit ve istavritin kilosu da 50 TL’ye, barbunun kilosu ise 80 TL’den satıldı.