Söke Belediyesi psikoloğu Hüsamettin Akbabalı tarafından verilen eğitimlerde, özellikle LGS’ye hazırlanan öğrencilerin sınav kaygısını azaltmaya yönelik içerikler yer alıyor. Eğitim programında kaygının nedenleri, belirtileri ve bu kaygıyla başa çıkma yöntemleri detaylı şekilde ele alınıyor.
Rehberlik hizmeti bulunmayan okullara öncelik verilen çalışmada; öğrencilere nefes egzersizleri, zaman yönetimi, olumlu düşünme alışkanlıkları gibi konularda da pratik bilgiler sunuluyor.
Şu ana kadar Sazlıköy Hacı Halil Paşa Ortaokulu, Sazlıköy Hilmi Fırat Ortaokulu, Savuca Ortaokulu ve Özbey Ortaokulu’nda gerçekleştirilen eğitimler, hem öğrenciler hem de okul yönetimleri tarafından büyük ilgi ve memnuniyetle karşılandı.