Kızılay'ın açtığı standa gelen polisler, sağlık çalışanları tarafından gerekli muayeneleri yapıldıktan sonra kan bağışında bulundu. Bağışta bulunanlar arasında Aydın İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ da vardı.

Yıllardır düzenli olarak gönüllü kan bağışında bulunan ve 50'inci bağışını gerçekleştiren Müdür Baştuğ, tüm vatandaşları Kızılay'a kan bağışında bulunmaya davet etti.

Kan bağışının önemine değinen Baştuğ, “Kan vücutta kendisini 57 günde yeniler. Kızılay’a bağışladığımız kanla en az 3 kişinin hayatını kurtarıyorsunuz, 3 kişinin sağlığının kazanmasına vesile oluyorsunuz. Hem böyle sevap yanı var hem de sizin kendi sağlığınız açısından mükemmel bir sonuç sağlıyor. Dolayısıyla kan vermenin hem kişisel hem toplumsal faydalarını göz ardı etmeden Kızılay’ın da kan veren kişiye gönderdiği ‘Üç kişinin hayatını kurtardınız teşekkür ederiz’ mesajı da insana onur ve gurur duyuruyor. Bu nedenle kan verme hem kişisel sağlık tatmini açısından hem toplumsal fayda açısından hem de onur duymanın bir vesile olması açısından yararlı diye tüm vatandaşlarımızı tavsiye ediyorum” dedi.

Kan bağışı için polis teşkilatına teşekkür eden Kızılay Aydın Kan Bağışı Merkezi Müdürü Rıdvan Şenol da, "Bu kampanyayı, Emniyet Müdürümüzün önderliğinde başlattık. Sayın Müdürümüz, bizim plaketli bağışçımız, bugün 50’nci bağışını yaptığı için kendisine çok teşekkür ediyoruz. Diğer emniyet mensubu arkadaşlarımızın çoğu ise kan alma birimize gelip düzenli olarak kan veriyordu. Bu kez, kurumlar arası kampanya yapalım istedik. Bu kampanyamız 3-4 gün sürecek. Kış aylarının devam ettiği şu günlerde, personel sayısının çok olduğu emniyet teşkilatı gibi kurumlarımızın bizlere destek vermesi çok önemli. Bu kan stoklarının, belirli seviyede kalmasını sağlayacaktır. Umarım bu kampanya, diğer kurumlarımıza de örnek teşkil eder" dedi.