“Aydın milletvekili haddini bil… Hem karamboldan vekil ol hem de haddini bilme… Kocanla gitmeyeceksin hanımefendi teşkilat ziyaretine… Kendi başına cenazeye katılmayacaksın.

Sen teşkilatın üzerinde değilsin… Attığın adımdan haberdar edeceksin… Teşkilat başkanına haber verip icazet alacaksın… Bir de seninle mi uğraşacak bu teşkilat?”

Bu sözlerin sahibi bir MHP’li… Yakışıksız ifadelerin hedefindeki isim ise bir kadın… Milletvekili Deniz Debboylu…

İl eski Başkanı Cem Akbudak da “partili olarak söyleyebilir… Bunda bir sakınca yok” diye o sözlerin sahibine hak verir şekilde olayı değerlendirince görevden alındı.

“Vay yazık oldu… Haksızlık yapıldı” diyen de çıkmadı… Tam aksine naifliği ve hanımefendiliği herkesçe bilinen bir vekile ayar veren böyle kimseleri cezalandırdığı için Devlet Bahçeli takdir edildi.

Bu girişim Aydın’da kırk yıldır bu davayı sırtında taşıyan ülküdaşlar arasında baş gösteren fitnenin otağ geleneğini de aşarak düşmanlığa dönüşmesi üzerine Devlet Bahçeli’nin 7 Haziran sonrası yaptığı operasyonun bir devamı olarak görüldü.

Aslına bakılırsa o kavganın nedeni vekillik yarışıydı… Hedefte olan da Ali Uzunırmak’tı.

Bazıları onu devreden çıkarırlarsa vekillik kuşunun kendi başlarına konacağını hayal ediyorlardı. Ancak Bahçeli bu hayallerini suya düşürünce onlar bu sefer onu arar hale geldiler.

İşte bütün bu milletvekiline karşı “atarlanmalar, karambolden vekil oldun demeler, milliyetçilik testine tabi tutmalar, ülkücü kantarında tartmalar” o operasyonla yapılan aşı kararına ve hücre nakline duyulan öfkenin dışa vurumudur.

Aynı hiddet ve şiddetle “Burak Pehivan’ın yaşını sormalar, ağzı daha süt kokuyor demeye getirmeler, Meral Akşenerci demeler, hiçe saymalar” hep o Bahçeli kararına duyulan tepkinin eseridir.

YENİ YÖNETİMİN ÖZELLİĞİ NE, KİMLER VAR?

Başkan Burak Pehlivan’ın en başta gelen özelliği ocak başkanlığından geldiği için onun ülkücü camiayı, camianın da onu yakinen tanıyor olmasıdır.

Üyelerde ilk dikkat çeken de genelde adı sanı pek duyulmamış aşı ve hücre nakline uygun yeniler arasından seçilmiş olmalarıdır.

Listede eskiler yok denecek kadar azdır… Sadece dört isim var… Mustafa Burhaniye… Yusuf Sayıntürk… Fatih Esmek… Ahmet Şahin.

Üç emekli… Ahmet Adıgüzel… Burhan Uçaş… Cem Akbudak’ın yönetiminde de olan M.Fevzi Özkul.

İki avukat… Kazım Oluç… Semih Akgün.

Bir diş hekimi… Oğuz Aydın.

Bir eski ocak başkanı… Murat İnan.

Gerisi esnaf… Soner Sargın… Ahmet Baskın… Sezgin Aydın… Levent Zor… Osman Yavuz… Asil Ünlü… Erkan Angı… Aydın Uslu… Ahmet Battal… Servet Sabırlı… Fethi Yağız.

En önemli özellik de MHP’nin erkek partisi olduğu görüşüne uygun tamamen erkek egemen bir liste olmasıdır.

Üstelik kadın kolları da yok… Onun için kadınlarla iletişim kuracak yönetimde tek bir bayanın olmaması büyük eksikliktir.

Burak Pehlivan “nasıl olsa milletvekilimiz bayan… O tek başına bütün kadınlara bedeldir” diye de düşünmüş de olabilir mi acaba?

Ya da ne bileyim Deniz Debboylu “ben varken başka kadına ne gerek var” da demiş olabilir.

Diğer bir husus da kendilerini MHP tapusunun mirasçısı zanneden ve adı akçeli işlere karışanlardan pek kimsenin olmamasıdır.

YENİ BAŞKANI BEKLEYEN ZORLUKLAR…

BİR: Bundan sonraki süreç Burak Pehlivan için kolay olmayacaktır. Kongrelerde azı dişi gibi güçlü, siyaset kurdu rakiplerle mücadele etmek zorunda kalacaktır.

İKİ: Aydın için söylüyorum… MHP, İktidar AK Parti ile yerel iktidar CHP arasında sıkışmış kalmıştır. Bunlarla baş etmenin güçlüğü ortadadır.

ÜÇ: Efe kızanlarına et, atlarına ot bulandır. Ancak birinin genel iktidar diğerinin yerel iktidar imkânları ile nimet dağıttığı bir yerde MHP dağıtacak eti ve otu nereden bulunacak?

DÖRT: Etrafın gazına gelmeden, akçeli konularla uğraşanların tuzağına düşmeden, adının temiz kalmasını sağlayabilecek mi?

 BEŞ: Bütün bunlarla baş ederek Aydın’da darmadağın durumdaki MHP’yi derleyip toparlama becerisi gösterebilecek mi?

Bu ve benzeri zorlukları aşabildiği takdirde Burak Pehlivan adı Aydın siyasetinde kalıcı olacak aksi halde adı su üzerine yazılan yazıdan ileriye geçmeyecektir.

Başarılar diliyorum.