1956 yılından bu yana bir Çıldır Havaalanı muhabbetidir gidiyor. Türkiye’de havaalanı olmayan iki şehirden birisi Aydın. Aslında hep önde görünen, diğer illerdeki insanların imrenerek baktığı bir şehirdir burası. Önemli bir tarım kenti, gözde bir turizm kenti, ulaşımın ve iklimin mükemmel olduğu, en güzel gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzüdür burası.

Geçtiğimiz yıl iki genel seçim geçirdik. İktidar partisinin Aydın Milletvekilleri, Mehmet Erdem, Abdurrahman Öz, Mustafa Savaş, Binali Yıldırım ve Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu çeşitli zamanlarda Aydınımıza havaalanı müjdesi, daha doğrusu sözü verdiler. Bize de bu sözler karşısında ne zaman diye sormak düşüyor.

Havaalanı bir kentin yüz akıdır. Dışa açılan penceresidir. Öncelikle iç hatlar olarak başlar, talebe göre dış hatlar işlemeye başlar. Yalnız yolcu değil, Aydın gibi yaş sebze ve meyve üretiminin önemli olduğu, geçmişinde kesme çiçek üretiminin de önemli olduğu illerde kargo taşımacılığı da oldukça önemlidir. Bu yolla değişik sektörler zincirleme olarak büyür ve gelişirler. Buradan havaalanının gerekli olduğu hakkında onlarca madde sıralanabilir. Önemli olan Aydın’ın siyasileri ve yerel yöneticileri havaalanının ne kadar istiyor?

AYTESKON iki hafta üst üste havaalanı gündemi ile toplandı. Geçen Çarşamba yapılan ikinci toplantı muhteşemdi. Geniş bir katılımla havaalanı isteği haykırıldı. Özellikle Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken’in sunumu görülmeye değerdi. Göreve geldiği günden bu güne konuya büyük önem veren Hakan Ülken, konusuna çok iyi hazırlanmış, adeta sunuya yüreğini koymuştu. Hakan Ülken’in muhteşem sunumunu görünce artık Aydın’a havaalanı yapılacağına inancım arttı. Tebrikler Hakan Ülken.

Toplantıda bir çok stk ve oda vardı. Toplantı sonunda havaalanı isteğinin oy birliği ile dile getirilip deklarasyon hazırlanması kararı çok önemliydi. O toplantıda olmaya kurum ve kuruluşların da hazırlanan deklarasyona onay vereceğinden adım gibi eminim. Çünkü ben Aydınlıyım diyen, Aydın’ı seviyorum diyen herkesin katılacağı bir deklarasyon hazırlandı. Yerel yönetimler, üniversite, kamu kurum ve kuruluşları, tüm odalar ve borsalar, sendikalar, demokratik kitle örgütleri bu işe omuz vermeli, yolda kol kola girilmeli. Çünkü, bu proje burada yaşayan her bireyin yararına olacağı bir projedir.  Herkes elinden geleni yapmalı, Aydın’a havaalanı yapılmasına katkıda bulunmalıdır.

Aslında Aydın’a yapılacak havaalanının yeri büyük ölçüde hazır. Bazı tesisleri de hazır. Arazi uygun inşaat maliyeti bu nedenle fazla olmayacak. Örneğin, Ordu Giresun Havaalanı inşaatında kullanılan dolgu maliyeti bile buraya yapılacak havaalanı maliyetine eşit. Maliyet olarak kısa sürede kendini amorti edebilecek bir yatırım olacak. Havaalanı hem Aydın’a hem de ülkemize katma değer katacak.

Önümüzde zorlu bir süreç var, bu süreçte tüm güçlerin omuz omuza verip hakkımız olan havaalanının yapılmasını sağlayalım. Burada en büyük görev iktidar partisinin milletvekilleri başta olmak üzere siyasilerin ve Aydın’da yaşayan herkesin. Umarım siyasilerimiz seçim döneminde verdikleri sözleri unutmazlar, memleketlerine bu hizmeti verirler. Bunu başarırlarsa Aydın tarihine adları altın harflerle yazılır, yok başaramazlar ise sözlerini tutmamış olurlar. Karar kendilerinin.