Uluslararası Para Fonu IMF'nin Türkiye Masası Şefi Rachel Van Elkan, Türkiye'nin, kamu finansmanındaki gidişatı düzeltme, özel sektördeki faaliyeti artırma ve yeniden sağlam ekonomik büyümeyi sağlama yönündeki Ali Babacan'ın açıkladığı Orta Vadeli Program'a ilişkin açıklamasının memnuniyetle karşılandığını kaydetti.
GİDİŞAT TERSİNE DÖNECEK

Washington'daki IMF merkezinden Rachel Van Elkan imzasıyla yapılan açıklamada, 'Türk yetkililerinin, ülkenin kamu finansmanındaki bozulan gidişatı göreceli olarak tersine çevirmeyi, özel sektördeki faaliyeti artırmayı ve sağlam ekonomik büyümeyi yeniden tesis etmeyi hedefleyen orta vadeli çerçeve planına ilişkin açıklaması cesaret verici' denildi. IMF açıklamasında planın, küresel krizin Türkiye'ye etkisini de yansıtacak şekilde, gerçekçi makro ekonomik yaklaşımları içerdiği ve kamu borcunun 2011'e kadar gayri safi yurt içi hasılaya oranla istikrara kavuşturulması ve 2011'den itibaren azaltılması gibi bir hedefle birleştirildiği belirtildi.

ÖNLEMLER GEREKLİ OLACAK

Türkiye'nin kamu borcunu kontrol altına alma hedefini karşılaması için, bazı kilit harcamalara ilişkin politikalar da dahil olmak üzere, destekleyici tedbirler ve yapısal reformların gerçekleştirilmesinin gerekli olacağı belirtildi. Açıklamada, 'Türk yet-kilileriyle siyasi diyaloğumuzun devam etmesini bekliyoruz' denildi. Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından hazırlanan ve Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilen 2010-2012 dönemine ilişkin Orta Vadeli Program (OVP), Resmi Gazete'nin dünkü mükerrer sayısında yayımlanmıştı. /yeni şafak