AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, trafik polisiyle yaşadığı tartışmayla gündeme gelen Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran'ın istifası ve sözlerini değerlendirdi. Bursa Valisi Şahabettin Harput'u ziyaretinde, konuya ilişkin sorulan soruya, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun, istifasından önce İşbaşaran'ın tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle Müşterek Disiplin Kurulu'na sevkine oy birliğiyle karar verdiğini hatırlatan Çelik, şunları söyledi:
“Zaten ihraç edileceğini bildiği için herhalde 'yiğitlik bende kalsın' diye istifa etti. Ama partiden ayrıldıktan sonra yapılan bu konuşmalar, çok itibar edilir konuşmalar değil. Kamuoyu da bunu ciddiye almaz.

Birisiyle evlisiniz. Karı-koca 20-30 yıl aynı yastığa baş koyar ama ayrılınca birbirinin aleyhine konuşmaya başlarlar. Kimse bunları da hoş karşılamaz. Yıllar yılı bir partide siyaset yaparsın ama günün birinde yollarınız ayrılır. Kalkıp haddi aşan, yakışıksız, adeta hakeretvari bazı ifadeler kullanırsanız, bütün bu kem sözler sahibine döner, kimse buna itibar etmez. Adama, 'Oradayken niye bunları söylemedin?' diye sorarlar.”

Hüseyin Çelik, İşbaşaran'ın partiden istifasının, kendi takdiri olduğunu sözlerine ekledi.

KENDİSİNE YAKIŞTIRAMADIM

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu da İşbaşaran'ın yaptığı açıklamalarla ilgili soruları, “Çok yakışıksız buldum. O lafları, ona yakıştıramadım. Parti MYK'sı tarafından tedbirli olarak ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmiştir. O da onu beklemeden istifa etmiş. Ancak, o söylediği laflar hiç yakışmadı. Çok yakışıksız laflar” diye cevapladı./yeni şafak