Aydın Atatürk Devlet Hastanesinin yenilenen ve Acil Servisi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Yeni açılan acil servis ile hastalara daha geniş ortamda ve daha modern cihazlarla hizmet verileceği bildirildi.
Hastane bahçesinde düzenlenen törene Aydın Valisi Mustafa Malay, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Ahmet Ertürk, Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Hüsnü Tırpancı, Cumhuriyet Başsavcısı Sabri beytorun, AK Parti MKYK Üyesi Semiha Öyüş, AK Partili Belediye Meclis Üyeleri, Atatürk Devlet Hastanesi başhekimi Halil Yürekli, sağlık çalışanları ve davetliler katıldı.
Törende konuşan Aydın Valisi Mustafa Malay devletin en önemli görevlerinin eğitim ve sağlık hizmetleri olduğunu kaydederek, ''Bir ülkenin gelişmesi ve kalkınması eğitim ve sağlık sorunlarını çözmesi ile mümkündür. Bunları çözen ülkeler gelişen ülkelerdir. Son yıllarda sağlıkta büyük reformlar gerçekleştirildi. Daha önceleri, hastaneler ve kişinin bağlı bulunduğu sosyal güvenlik kurumuna göre ayrım vardı. Sosyal Sigortalar Kurumu'na (SSK) bağlı hastanelerde tedavi olabilen hastalarımız, devlet ve üniversite hastanelerinde tedavi olamıyordu. Yapılan reformlarla, artık isteyen her vatandaşımız, istediği hastanede muayene olabiliyor. Sağlık olmadıktan sonra, hiç bir alanda başarılı olmak mümkün değildir. Her şey sağlıkla mümkündür. Aydın ilimiz, sağlık açısından Türkiye'nin en önde gelen illeri arasındadır. Doğumevimizin temeli yakında atılacak. Üniversite hastanemizin bitirilmesi ile de Aydın sağlık açısından bir cazibe merkezi haline gelecek. Aydın'a çevre illerden hastalar gelecektir” dedi.
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem de AK Parti Hükümetinin hedefinin hem sağlık alanında çalışanları, hem de hastaları memnun edecek uygulamaları hayata geçirmek olduğunu belirterek, sağlıkta dönüşümün aşama aşama gerçekleştirildiğini kaydetti.
Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Halil Yürekli ise hastanelerinde kalitenin çıtasını yükseltmeye devam ettiklerini ifade ederek, çok güzel bir acil servise kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Aydın Atatürk Devlet Hastanesi acil servisinin 1270 metre alanda hizmet verdiğini belirten Yürekli, yeni acil serviste 14 yatak, resüsitasyon odası ve izolasyon odası da bulunduğunu kaydetti.
Konuşmaların ardından, Aydın Valisi Mustafa Malay, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Ahmet Ertürk ve Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Hüsnü Tırpancı ve AK Parti MKYK üyesi Semiha Öyüş tarafından acil servisin açılışı gerçekleştirildi.