Kendisi de eski bir siyasetçi olan Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muharrem Uçmaklıoğlu “Kainatın en dayanıklı ve en akıllı varlığı insanı bile stresten ihtiyarlatan siyaset, elbette koyunları öldürür. Hayvanların siyasete bulaştırılmasını veteriner hekimler olarak doğru bulmuyoruz” dedi.
Bilindiği gibi CHP Çine İlçe Teşkilatı'nın referandum sürecinde propaganda amaçlı kullanılan 400 koyun, özel hazırlanmış ahırlara konan suni yemlerle 'hayır' yazısı oluşturmaya çalışılmış ve uzun süren bu çalışmalar sırasında strese giren koyunların telef olduğu, özellikle hamile olan koyunların ise veterinerlik dilinde "abort" denilen yavru atma ve düşük yapma olayları yaşadığı belirtilmişti.
Her geçen gün hayvanlara yapılan eziyetin çoğaldığını ve demokrasinin kalesi Aydın"da hayvanların bile siyasete alet edilmesine karşı olduğunu belirten Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Muharrem Uçmaklıoğlu, olaya çok farklı bir şekilde değerlendirdi. Geçen dönem Aydın İl Genel Meclisi üyesi olan ve daha sonra siyaseti bırakan Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Uçmaklıoğlu, siyasetin çok stresli bir uğraş olduğunu kaydederek, özellikle koyunların narin hayvanlar olduğunu ve aşırı strese dayanamayacaklarını belirtti.