Öğrenciler ‘’Demokrasi sınıfı’’ projesini şu sözlerle anlattılar;
Programımız Microsoft Visual Basic 2008 ile yazılmıştır. Programın içinde sınıf başkanlığı, okul delegeliği seçimlerinden, sınıf ruh iklimini ortaya çıkarmaya, menüsü değişebilir referandum seçeneklerinden, sınıf ders programını belirlemeye ve öğrencilerin öğretmenlerinin performansını değerlendirmesine kadar geniş, İngilizce bir seçim menüsü var. Bu menüye, kullanılacağı kurumun özgün koşullarına göre seçenekler eklenip çıkarılabilir, parmak izi aparatı eklenebilir veya kimlik numarası ile giriş yapılabilir. Bu özelliği ile programımız aynı kişilerin 2. Defa oy kullanmasına izin vermiyor. Biz bu menüyü dokunmatik ekranlı bir kiosk cihazına yükleyerek dokunmatik ve elektronik bir seçim sandığı bizim deyişimizle “Demokrasi Kutusu” haline getirdik. Artık okulumuzda öğrenciler tüm kararlara katılım gösteriyorlar. Bunu sadece oy kullanarak değil, okulda ve evlerde tartışma platformları oluşturarak, afişler, broşürler hazırlayarak okul içi seçim kampanyaları, mitingler düzenleyerek, klipler çekerek ve etkinliklerini Youtube, facebook ve twitter da paylaşarak gerçekleştirdiler.”Demokratik Sınıf “ adıyla paylaştığımız etkinliklere internet üzerinden herkes ulaşabilmektedir.

Projemizin çıkış noktası teknoloji kullanımı ve demokrasi eğitimi idi. ”Vote For Democracy”-demokrasiye oy verin sloganıyla bizler ;okulumuzda demokratik, şeffaf, öğrenci merkezli bir eğitim ortamı yaratırken, aynı zamanda okuldan eve , evden topluma uzanan bir demokrasi kültürü oluşturmayı da amaçladık. Bu yüzden projemize “Demokratik Sınıf” adını verdik. Okulda alınan kararların, okulun tüm bileşenleriyle birlikte alınması, oylamaların öğrenci, öğretmen ve velilerin katılımıyla yapılması bizim için “Tam Demokrasi”ye dikkat çekmenin ilk adımı oldu. Daha sonra bu kültürü topluma da aktarmak için okulumuzda “Tam gün eğitime geçme “ konusunda 690 öğrenci velisinin de katıldığı bir referandum oylaması yaptık. Bundan sonra amacımız Uşak Belediyesi ile işbirliği yaparak, elektronik ortamda semt ve kent referandumları yapmak. Bu referandumları yaparken de bizlerin özgün ürünü olan bu programı kullanmayı ve Demokrasi bilincine yeni teknolojik bir boyut getirmeyide hedefliyoruz.

Microsoft Visual Basic 2008 ile yazılan programımızı yaygınlaştırmak amacıyla dileyen herkese okulumuzdan CD ortamında ücretsiz olarak verebiliyoruz.Bunun dışında Proje internet sitemiz olan “demokratiksinif.keceli.net” adresinden de isteyen herkesin yazılımı ücretsiz olarakindirmesine olanak sağlıyoruz.

Bizler ,Nihat Dülgeroğlu İlköğretim Okulu Öğrencileri olarak diyoruz ki :
“BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK.DEMOKRASİYE OY VERDİK.ŞİMDİ SIRA SİZDE.Çünkü “DEMOKRASİNİN ÖZNESİ HERKESTİR! “

Teşekkür ederiz.

Özgün Teknikel,Yusuf Güngör,Selin TOK,Tunahan Ünver